Unilever verhoogt productiviteit met Accenture’s generatieve AI-expertise

05 SEP 2024 09:45 | Accenture

Unilever en Accenture versterken hun samenwerking om de productiviteit bij Unilever te verhogen met behulp van geavanceerde generatieve AI. De focus ligt op het vereenvoudigen van Unilever's digitale kern en het toepassen van AI voor meer efficiëntie en flexibiliteit.

Generatieve AI als katalysator voor groei

In dit meerjarige programma zal Unilever Accenture's GenWizard-platform inzetten om AI-gedreven innovaties te versnellen. Dit platform, ondersteund door meer dan 350 patenten, biedt kant-en-klare tools die technologie snel en effectief integreren in Unilever’s bedrijfsvoering.

Hein Schumacher, CEO van Unilever, zegt: "We hebben al 500 AI-toepassingen binnen Unilever geïntroduceerd, die onze efficiëntie aanzienlijk hebben verhoogd. Maar naarmate AI zich verder ontwikkelt en steeds intelligenter en intuïtiever wordt, zien we nog veel meer potentieel. Met de tools en expertise van Accenture kunnen we nu precies analyseren waar AI de grootste transformationele impact kan hebben en het hoogste rendement kan opleveren."

Unilever

Nieuwe industriestandaard voor productiviteit

Unilever en Accenture werken samen om een nieuwe industriestandaard te creëren voor AI-gedreven productiviteit. Dit omvat het opschalen van toepassingen die wereldwijd kosten verlagen en operationele efficiëntie verhogen.

Nicole van Det, Global Client Account Lead bij Accenture, voegt toe: "Deze nieuwe fase in onze samenwerking met Unilever laat zien hoe generatieve AI bedrijven kan helpen om hun productiviteit en rendement snel te verhogen. Met het GenWizard-platform van Accenture kan Unilever een breed scala aan AI-oplossingen implementeren, wat niet alleen kostenbesparingen oplevert en de efficiëntie verder verbetert, maar ook een aanzienlijk concurrentievoordeel biedt."

Deze samenwerking bouwt voort op eerdere inspanningen om generatieve AI breed toe te passen in Unilever's bedrijfsactiviteiten. Sindsdien heeft Unilever zich gericht op het identificeren en testen van nieuwe AI-concepten, ontwerpen en projecten in de 'Horizon3 Labs', wat de weg vrijmaakt voor verdere innovatie.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media