Doe mee aan dé sportieve uitdaging van 2017, de IJsselmeer Challenge!

28 JUN 2017 14:09 | Fonds Gehandicaptensport

NL Tour Rides organiseert op 27 augustus in samenwerking met maatschappelijk partner Fonds Gehandicaptensport dé fietsuitdaging van het jaar: De IJsselmeer Challenge! Fiets langs polders, natuurgebieden, dijken en uiteraard het IJsselmeer tijdens één van de 5 prachtige routes, variërend van 50 tot 285 km. Haal alles uit jezelf voor de sporters met een handicap.

Fietsen is in Nederland met de paplepel ingegoten. Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.

Door mee te doen aan de IJsselmeer Challenge kan ook jij het verschil maken voor iemand met een handicap. Ga de strijd aan en fiets één van de uitdagende afstanden rond of langs het IJsselmeer of steun de deelnemers met een donatie. Meld je aan via www.ijsselmeerchallenge.nl. Let op, er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

NL Tour Rides: NL Tour Rides is een toertochtkalender met zeer goed verzorgde toertochten voor recreatieve, geoefende en fanatieke toerwielrenners. De NL Tour Rides evenementen onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder side-programma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties. Fonds Gehandicaptensport: In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen. Voor algemene informatie over de IJsselmeer Challenge en NL Tour Rides kunt u terecht bij John Mahnen: info@tourrides.nl Voor algemene informatie over Fonds Gehandicaptensport kunt u terecht bij Anne Honders: anne@fondsgehandicaptensport.nl

Meer binnen deze rubriek