Parkvakanties: Nederland boekt massaal zomervakantie in eigen land

10 MEI 2021 16:11 | Taekema Ventures

Veel Nederlanders lijken afgelopen week vanwege het uitstellen van versoepelingen toch de knoop te hebben doorgehakt om deze zomervakantie in eigen land te spenderen. Dat blijkt uit statistieken van vakantiepark-expert Parkvakanties, dat direct een forse toename zag van 51 procent aan boekingen ten opzichte van de week ervoor. Vorig jaar gebeurde er hetzelfde rond deze periode. De run op vakantieparken voor de zomervakantie is hiermee definitief gestart. Het lijkt nu al zeker dat er straks geen huisje meer te krijgen is voor de zomer.

Het is sinds de coronapandemie druk op de Nederlandse vakantieparken. De meeste zijn dan ook al sinds de voorjaarsvakantie helemaal volgeboekt. Reizend Nederland wachtte nog wel op groen licht voor reizen naar het buitenland in de zomervakantie. Maar na het uitstellen van de aangekondigde versoepelingen werd al snel duidelijk dat Nederland wederom kiest voor een vakantie in eigen land. De run op boekingen voor een zomervakantie in eigen land is hiermee definitief gestart.

Meivakantie wederom volgeboekt

Uit statistieken van vakantiepark-expert Parkvakanties is inmiddels gebleken dat Nederlanders weer massaal te vinden waren op vakantieparken in eigen land. Met een bezetting van maar liefst 96 procent overstijgt deze ook de voorgaande voorjaarsvakantie. Vooral huisjes aan de kust en in de natuur zijn razend populair. “Mensen zoeken vooral naar meer luxe en minder massale parken. Men heeft geen zin om hutje-mutje met landgenoten te verblijven. Drenthe, de Achterhoek en Brabant doen het om deze reden opvallend goed momenteel”, zegt Laurens Taekema van Parkvakanties.

Ook prijzen blijven stijgen

Uit onderzoek van Parkvakanties blijkt ook dat de prijzen voor accommodaties op Nederlandse vakantieparken sinds corona harder zijn gestegen dan ooit (gemiddeld +10,5 procent). In de meivakantie zaten er al uitschieters tussen van 25 procent of meer. “Als de versoepelingen rondom reizen naar het buitenland nog langer uitblijven, dan zal de vraag voor vakanties in eigen land alleen maar toenemen en zullen de prijzen nog verder stijgen”, aldus Taekema.

Meer binnen deze rubriek