Dit zijn de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux

15 MEI 2024 12:37 | Parkvakanties

Vuurwerkvrij vakantievieren zit in de lift

Op dinsdag 14 mei 2024 werd bekendgemaakt welke tien vakantieparken zijn geselecteerd voor de eindronde van ‘Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’. Afgelopen periode heeft een deskundige vakjury de longlist van 39 parken bezocht. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.

De 10 meest innovatieve vakantieparken

De onderstaande 10 vakantieparken zijn geselecteerd voor de uiteindelijke verkiezing van het meest innovatieve vakantiepark van Nederland, België en Luxemburg.

  • Cuber Suites Veluwe — de opkomst van unieke concepten
  • De Weelderik — ieder huis met privé zwembad
  • Familie Resort Molenwaard — Dutch Disney
  • Hof van Saksen — ambitie het beste vakantiepark in Europa te zijn
  • Vakantiepark Mölke — slow Living a/d Regge
  • Pairi Daiza Resort — onbekend maakt onbemind
  • Pean Buiten — Van zeilschool naar veelzijdig vakantieresort
  • Terhills Resort by Center Parcs — Mooi design resort
  • De Krim Texel — eiland beleving met duinlandschap
  • Landal PUUR Exloo — met recht 'puur'

Appels en peren vergelijken

“Het was voor de vakjury nog een bijzonder lastige taak om de zeer grote diversiteit aan vakantieparken en campings te beoordelen.” liet Walter Jonker (Pretwerk.nl), voorzitter van de jury weten. “Het ging om niet zozeer om het beste park, maar om de innovatie die een recreatiebedrijf heeft doorgevoerd op product- of conceptniveau. Om die reden hebben we een ondersteunende scorelijst gemaakt waarop we de innovaties op verschillende aspecten konden beoordelen. De hoofdcategorieën van deze scorelijst: Is het vernieuwend (telt dubbel), business concept, MVO aspecten, beleving van de consument en de kwaliteit / uitvoering.”

Doordat de parken werden bezocht en de eigenaren geïnterviewd kreeg de jury een goed beeld van de feitelijke situatie, maar ook uitleg over de zaken die achter de schermen zijn georganiseerd.

Vakantiepark van de Toekomst

De tien parken die werden geselecteerd krijgen nog een nadere beoordeling door de vakjury. Op 8 oktober wordt, tijdens het even Vakantiepark van de Toekomst, in het Bio Vakantieoord, de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

De jury van de verkiezing Meest Innovatieve Vakantieparken in de Benelux bestaat uit:

Linda Fijma, hoofdredacteur Recreatief Totaal

Rob Ansen, oprichter van Groepen.nl

Laurens Taekema, ceo van o.a. Parkvakanties.nl

Wander Groot, voormalig lid managementteam Landal GreenParks en leisure consultant

Hans van Leeuwen, directeur van Pleisureworld

Walter Jonker, hoofdredacteur van Pretwerk.nl

Consumenten Onderzoek & Vakantieparken Trends 2024

In het verlengde van dit Vakantiehuis van de Toekomst, nemen Pleisureworld en Parkvakanties het initiatief voor een groot Consumentenonderzoek die de trends en wensen van de vakantieganger in kaart brengt. De verwachting is dat enkele duizenden consumenten hun ervaringen zullen delen. Onder de deelnemers aan dit onderzoek worden drie volledig verzorgde vakanties aangeboden bij de 'Winnaar van het meest innovatieve vakantiepark in de Benelux'.

Meer informatie: https://www.parkvakanties.nl/blog/algemeen/dit-zijn-de-10-meest-innovatieve-vakantieparken-van-de-benelux/

Meer binnen de rubriek Economie en geld