Persuitnodiging: Hoog Catharijne start met collectief winkelverbod

08 FEB 2024 16:45 | Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Ondernemers in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne hebben genoeg van overlastgevers en winkeldieven die herhaaldelijk voor problemen zorgen. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen en voeren ze een collectief winkelverbod in. Personen die in een van de deelnemende winkels in Hoog Catharijne agressief of gewelddadig gedrag vertonen, de huisregels overtreden of betrapt worden op winkeldiefstal, kunnen voortaan rekenen op een toegangsverbod dat geldt voor alle deelnemende ondernemingen in het winkelcentrum.  

Om gegevens en foto’s van personen met een collectief winkelverbod te mogen delen met elkaar, moet elke ondernemer een vergunning aanvragen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, helpt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) Hoog Catharijne en haar ondernemers hierbij met een modelprotocol waarmee wordt voldaan aan alle privacyregels. Met de aanvraag voor Hoog Catharijne is nu de 500e vergunning afgegeven.

Op maandag 12 februari om 13.30 uur vindt de officiële start plaats van het collectief winkelverbod in winkelcentrum Hoog Catharijne bij MediaMarkt, in het bijzijn van burgemeester Sharon Dijksma.

U bent van harte welkom om deze aftrapbijeenkomst bij te wonen. 

Datum: maandag 12 februari 2024

Tijd: 13.30 – 14.00 uur

Locatie: MediaMarkt – Hoog Catharijne, Utrecht

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur - Welkom en opening door Tessa van Beekhuizen, Deputy Center Director Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne.

13.35 uur - Introductie collectief winkelverbod aanpak door Patrick van den Brink, directeur Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV)

13.40 uur - Belang van privacy en gegevensdeling en overhandiging 500e vergunning aan bedrijfsleider MediaMarkt door Monique Verdier, vicevoorzitter Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

13.45 uur - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht over het gezamenlijk veilig houden van Hoog Catharijne

13.50 uur - Officiële aftrap en fotomoment door het plakken van de deelnamesticker op de winkelruit van MediaMarkt

14.00 uur - Gelegenheid voor de pers om vragen te stellen aan Klépierre, de AP, het CCV en ondernemers.

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt