Groen, groener, groenst
UnitedConsumers biedt vanaf vandaag 100 procent internationale windenergie. Het consumentencollectief kiest voor maximale groene energie efficiëntie en een collectieve energiebron. UnitedConsumers voorzag haar klanten al van groene stroom, maar kiest nu specifiek voor duurzaam groen. Nieuwe klanten hebben voortaan altijd ‘Wind Mee’.
Omdat UnitedConsumers wil dat de toekomstige generaties ook nog van energie zijn voorzien, investeren we graag in duurzame energie. En dat doen we door onze klanten voortaan altijd ‘Wind Mee’ te geven. Waar eerder de groene stroom van het consumentencollectief ook nog afkomstig was van waterkracht en biomassa, krijgen alle nieuwe klanten vanaf vandaag energie die voor honderd procent is opgewekt door windmolens in Europa. Groen.
Maximale groene energie efficiëntie
Er is met een reden voor honderd procent wind gekozen. “Alle opgewekte groene energie is natuurlijk beter dan een kolen- of kerncentrale”, vertelt directeur Paul van Selms. “Maar de beste groene energiebron moet, afgezien van duurzaam en economisch haalbaar, ook efficiënt verantwoord zijn.”
UnitedConsumers kiest voor maximale groene energie efficiëntie. “We kiezen voor windenergie uit Europa en niet alleen Nederland, omdat je het moet opwekken waar het het hardst waait. Simpel gezegd: zonne-energie loont meer in landen rondom de Middellandse zee. Wind kan het best noordelijker worden opgewekt op zee, bijvoorbeeld de Noordzee.” Groener.
Aanvulling
Daarnaast zijn zonne- en windenergie complementair. Van Selms: “’s Nachts schijnt de zon niet, maar is er wel energiebehoefte. Wind dekt die deels prima af en leent zich ook goed als collectieve energiebron. Niet iedereen kan zonnepanelen op zijn dak kwijt en een particuliere (kleine) windmolen loont minder snel en dan is een grote windmolen, als collectieve aanvulling, op bijvoorbeeld zonne-energie, een fijne aanvulling.”
Naast een scherpere energieprijs biedt windenergie ook nog een ander voordeel voor de consument. “Tot op heden werd de bouw en productie van nagenoeg alle zonne- en windenergie gesubsidieerd. Dat is prima, maar het is beter als deze vormen op eigen benen kunnen staan. In 2018 gaat dat waarschijnlijk gebeuren: dan worden de eerste windmolens (een windmolenpark in de Noordzee) gebouwd zonder subsidie. Dat scheelt de consument weer belastinggeld, want subsidies worden natuurlijk betaald uit belastinggeld.” Groenst.
Dit is een origineel bericht van UnitedConsumers B.V.
Ga naar alle berichten van deze organisatie.