'Adempauze in regenmaand november'

20 NOV 2023 15:24 | Weeronline

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, Hoofdredacteur, Weeronline.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Zo ontstaat een winterdepressie en dit kun je doen als je het hebt | Gezond | AD.nl

Deze week beleven we eindelijk een aantal grotendeels droge dagen en dat is goed nieuws voor wie al somber werd van alle natte en donkere dagen.

Vandaag waren er al veel droge momenten en morgen zal het droge weer nog meer de overhand hebben. Wel kan de dag grijs van start gaan door de aanwezigheid van mist of laaghangende bewolking. Alleen langs de oostgrens kan het wat spetteren uit dikkere bewolking en misschien komt het aan zee tot een lokale bui. Naarmate de dag vordert kan de zon af en toe tevoorschijn komen.

Ook op woensdag, verkiezingsdag, ziet het weer er goed uit. Het is overwegend droog en vooral in het zuiden is de zon af en toe te zien. Eind van de middag kan het in het noorden en noordwesten wel wat spetteren. Maar vergeleken met het kletsnatte weer van de voorbije weken stelt dit niets voor. Donderdag is het eveneens grotendeels droog.

Vanaf vrijdag krijgen we te maken met buien vanaf zee, die soms een winters karakter kunnen krijgen. Het voordeel van dit weerbeeld is dat de zon tussendoor af en toe te zien zal zijn. Wat dat betreft geen reden om te somberen.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid