Platform Veilig Ondernemen wint prestigieuze SBO award 2024 met HackHelpdesk

19 SEP 2024 09:53 | Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Platform Veilig Ondernemen (PVO) is trots te melden dat zij de prestigieuze SBO Ondermijning Innovatie Award 2024 heeft gewonnen met de website HackHelpdesk.nl. Deze award bekroont innovatieve oplossingen en samenwerkingen in de aanpak tegen ondermijning.

De HackHelpdesk biedt ondernemers Eerste Hulp bij een Hack. Denk hierbij aan praktische ondersteuning om schade te beperken en verdere risico’s te voorkomen. Deze ondersteuning komt in de vorm van een simpel keuzemenu waar de bezoeker snel en effectief antwoord kan vinden op zijn of haar vraag, maar ook in de vorm van een AI-chatbot. Deze chatbot biedt betrouwbare informatie, doordat deze wordt gevoed met eigen bronnen en wekelijks wordt geüpdatet.

Dit initiatief, dat samen is ontwikkeld met het CCV, MKB-Nederland, VNO/NCW, het Digital Trust Center en de Nationale Politie, is er specifiek op gericht om ondernemers snel en effectief bij te staan in een steeds grotere digitale wereld. "Met de HackHelpdesk willen we ondernemers helpen bij een Hack. Want ondanks het nemen van goede preventieve maatregelen kan slachtofferschap van cybercriminaliteit nooit volledig worden uitgesloten. Deze award is een mooie erkenning voor het belang van onze aanpak", aldus Bas Goddrie, adviseur en themaspecialist Cyber van PVO.

De Ondermijning Innovatie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan nieuwe projecten, producten en samenwerkingen in de strijd tegen ondermijning. De jury bestond uit hoofd Operatiën Politie Eenheid Limburg Xander Beenhakkers, hoofd RIEC Limburg Gert Wibbelink, Emeritus hoogleraar Ondermijning Pieter Tops en Directeur Openbare Orde & Veiligheid gemeente Utrecht drs. Petra Nijmeijer. Zij prees de HackHelpdesk als een innovatief en toegankelijk instrument dat bedrijven concreet hulp biedt bij een Hack en hiermee een bijdrage levert aan de strijd tegen cybercriminaliteit.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media