Formule 1: vrij zonnige en droge race in Azerbeidzjan

14 SEP 2024 09:53 | Weeronline

De race op het stratencircuit van Azerbeidzjan vindt dit weekend plaats. In Bakoe is het droog en schijnt geregeld de zon, maar de zon is wel flets door de aanwezigheid van woestijnstof. De temperatuur stijgt naar 26 graden en er waait een meest matige noordoostenwind.

De race in het land aan de Kaspische Zee is een echt stratencircuit. In de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe is soms nog minder ruimte dan in de straten van Monaco. Listige, haakse bochten worden opgevolgd door rechte stukken waar de topsnelheid hoog ligt. Een foutloze ronde in Bakoe is nagenoeg ondenkbaar en spektakel is dan ook gegarandeerd.

Wat het weer betreft is er geen spektakel te verwachten, maar soms kunnen de coureurs wel wat last krijgen van een matige noordoostenwind, windkracht 4. Het blijft tijdens de race droog en de zon schijnt geregeld. Wel is de zon enigszins flets omdat er behoorlijk wat woestijnstof boven Bakoe zit. De temperatuur stijgt tijdens de race, die om 13:00 uur Nederlandse tijd begint, naar ongeveer 26 graden.

Droge kwalificatie

Ook tijdens de kwalificatie vandaag is van regen geen sprake. Het blijft tijdens de gehele sessie droog en de zon schijnt geregeld. Met temperaturen van een graad of 28 is het zelfs nog wat warmer dan zondag.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Singapore. Onder het kunstlicht wordt een volledige avondrace verreden op het Marina Bay Street Circuit. De weersverwachting voor volgende week ziet er een stuk wisselvalliger uit met een grote kans op regen in het weekend. De temperatuur ligt dan rond 32 graden.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/14-9-2024-f1-gp-race-azerbeidzjan-bakoe

Meer binnen de rubriek Sport