Knab introduceert nieuwe hypotheek voor zzp’ers

18 OKT 2024 09:30 | Knab N.V.

Knab breidt uit naar de hypotheekmarkt met een uniek product speciaal voor zzp’ers en kleine ondernemers. Zelfstandige ondernemers kunnen nu al na één jaar ondernemerschap een hypotheek afsluiten. Klanten krijgen een vaste Knab-adviseur die gespecialiseerd is in de situatie en behoeften van zzp'ers. Knab maakt zo het kopen van een huis eenvoudiger voor ondernemers, zonder de beperkende voorwaarden van traditionele aanbieders.

Nieuwe spelregels voor ondernemers

Bij Knab hoeven ondernemers geen drie jaar ervaring te hebben. Na één jaar inschrijving bij de Kamer van Koophandel kom je al in aanmerking. Hiermee kijkt Knab verder dan alleen cijfers, zodat ondernemers niet vastlopen in het standaardprofiel van een werknemer.

"Veel zzp’ers vragen ons waarom het voor hen zo lastig is om een hypotheek te krijgen, terwijl hun financiële situatie prima in orde is," zegt Joost Brouwer, directielid bij Knab. "Wij willen dat ondernemers dezelfde kansen krijgen als werknemers. Bij Knab kun je als zzp'er tot 100% van de woningwaarde lenen en zelfs tot 106% bij investeringen in verduurzaming."

Daarnaast biedt Knab ruimte om een bedrijfsruimte thuis mee te financieren en houdt rekening met periodes waarin ondernemers minder inkomen hadden, zoals tijdens zwangerschapsverlof. Bovendien krijgen klanten korting op de hypotheekrente voor elke verbetering van hun energielabel. 

Hypotheek op maat door klantinzichten

Knab doet continu onderzoek naar de wensen van de bijna half miljoen klanten. Een hypotheek met focus op zzp’ers stond al geruime tijd bovenaan het wensenlijstje van onze klanten. Knab test de hypotheek momenteel al met tientallen klanten. Vanaf volgend jaar is deze hypotheek breder beschikbaar voor zzp’ers, andere ondernemers en ook niet-ondernemers die een flexibele hypotheek zoeken. Zo verstevigt Knab haar positie als dé bank voor zelfstandigen.

Over Knab

Sinds de oprichting in 2012 biedt Knab een breed scala aan financiële producten voor particulieren en ondernemers. Met deze nieuwe hypotheek breidt Knab haar diensten verder uit om zzp’ers te ondersteunen. Meer informatie over de Knab hypotheek vind je op onze website.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen