Kans op buien op zondag bij GP van Spanje

19 JUN 2024 12:57 | Weeronline

Bij de Formule 1 GP van Spanje is zondag kans op buien en daarmee zijn er mogelijk wisselende omstandigheden op de baan. De trainingen op vrijdag en de training en kwalificatie op zaterdag verlopen droog.

De GP van Spanje vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, vlak bij de stad Barcelona. In 2016 won Max Verstappen hier zijn eerste GP. Ook vorig jaar kwam de Nederlander als eerste over de finish.

Zonovergoten vrijdag

Het is volop zomers tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Met amper een wolkje aan de lucht blijft het droog. Het kwik stijgt naar 25 graden, maar de zon maakt het asfalt nog veel heter. De zonkracht haalt midden op de dag UV-Index 8 en dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème al in 10-15 minuten kan verbranden.

Droge kwalificatie, buien op zondag

Zaterdag is er een mix van stapelwolken en zon. Tot een bui komt het waarschijnlijk niet, waardoor de kwalificatie droog verloopt. Het is zaterdagmiddag zomers warm met circa 26 graden.

Zondag trekt een aantal regen- en onweersbuien over Catalonië. Zoals het er nu voorstaat is de buienkans vooral in de ochtend en het begin van de middag groot. Later in de middag neemt de buienkans af. De race start om 15:00 uur. Een bui tijdens de race is nog mogelijk, maar het zou ook goed kunnen dat de race op een nat circuit begint en de baan tijdens de race opdroogt. Mochten de buien al vroeg in de middag Barcelona en omstreken hebben verlaten dan kan de race ook helemaal droog verlopen.

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/19-6-2024-f1-gp-weekend-spanje-barcelona

Meer binnen de rubriek Sport