The New School scoort dit jaar nóg hoger in de Nationale Studenten Enquête (NSE2024)

27 MEI 2024 15:29 | The New School Amsterdam

The New School scoort dit jaar nóg hoger in de Nationale Studenten Enquête (NSE2024)

Amsterdam, 28 mei 2024 – The New School (TNS) heeft wederom hoge scores behaald in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2024. Directeur Jady Petovic: ‘Deze resultaten onderstrepen de hoge kwaliteit van ons onderwijs en de sterke studenttevredenheid binnen de instelling.’

De algemene tevredenheid over de opleiding behaalde een score van 4,39 op een schaal van 5. Dit is hoger dan het landelijke gemiddelde van 3,68. Studenten zijn met name tevreden over de sfeer op de opleiding. Die werd met een score van 4,77 beoordeeld, wat een lichte stijging is ten opzichte van vorig jaar (4,65). 4,49 op de schaal toont aan dat studenten op basis van hun huidige ervaringen opnieuw voor deze opleiding zouden kiezen.

Uitmuntende beoordelingen per kernthema:

De tevredenheid over de inhoud en opzet van de opleiding scoorde 4,40, aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde. De aansluiting met de beroepspraktijk kreeg een score van 4,31.

Studenten zijn bijzonder tevreden over hun docenten, met een score van 4,45. Dit is een duidelijke verbetering ten opzichte van vorig jaar (4,26) en ligt ruim boven het gemiddelde. De didactische vaardigheden en inhoudelijke deskundigheid van de docenten worden zeer gewaardeerd.

Met een score van 4,40 blinkt The New School ook uit in studiebegeleiding.

De tevredenheid over de toetsing en beoordeling is stabiel gebleven met een score van 4,33, wat wederom ver boven het gemiddelde ligt.

Het thema betrokkenheid en contact scoorde 4,44, wat aantoont dat studenten zich goed ondersteund voelen en betrokkenheid ervaren van zowel docenten als medestudenten.

Reactie van de directie

‘We zijn enorm trots op de resultaten van de NSE 2024,’ zegt Jady Petovic, directeur van The New School. ‘Deze scores laten zien dat onze voortdurende inspanningen om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden nauw aansluiten bij de behoeften van onze studenten en de beroepspraktijk. Onze docenten en medewerkers zetten zich elke dag in om een inspirerende en ondersteunende leeromgeving te creëren. Deze erkenning door onze studenten is een geweldige beloning voor die inspanningen.’

Over TNS

The New School is een kleinschalig, particuliere hogeschool op het gebied van marketing, communicatie, creativiteit en ondernemen. Geïnspireerd door de Liberal Arts biedt de school een uniek programma waarin studenten in kleine klassen werken aan een brede waaier aan relevante vakken. TNS  wordt jaarlijks erkend als 'topopleiding' in de Keuzegids voor het hbo.

De dynamische en flexibele organisatie hecht waarde aan teamwork, topkwaliteit onderwijs en persoonlijke ontwikkeling. Bij TNS ben je geen nummer; binnen de muren van de school staat de mens centraal. Het docentenkorps bestaat uit professionals die actief betrokken zijn bij zowel de praktijk van hun discipline als bij onderwijs.

Over de NSE

Jaarlijks geven honderdduizenden studenten hun mening over hun hbo- of wo-opleiding tijdens de Nationale Studenten Enquête (NSE).) Landelijk Centrum Studiekeuze gebruikt deze resultaten voor studiekeuzevoorlichting, onder andere via Studiekeuze123.nl. De resultaten kunnen ook ingezet worden door hogescholen en universiteiten om het onderwijs te verbeteren.

Meer binnen de rubriek Onderwijs