Tv

The New School blijft GOED!

12 MRT 2019 10:44 | The New School Amsterdam

De kleinschalige hbo-opleiding The New School for Information Services in Amsterdam heeft de visitatie voor haar heraccreditatie door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) glansrijk doorstaan. De brede opleiding op het gebied van marketing, communicatie en creativiteit kreeg van het bezoekende panel het oordeel GOED – net als in 2014. Bovendien was het panel positief over de aanvraag van het bijzondere kenmerk bildung en persoonlijke ontwikkeling

Panelleden gaven in hun eindoordeel onder meer aan dat ‘The New School onderwijs biedt zoals onderwijs bedoeld is’. En ‘Ik zou iedere leerling een dergelijke school gunnen’. “Uitspraken om trots op te zijn,” vindt directeur Kees Spijker. 

Persoonlijke groei

De opleiding, die in 1987 is opgericht, biedt een breed onderwijsaanbod, gegeven door specialisten en ondernemers uit de praktijk. Zij dagen studenten continu uit om proactief op zoek te gaan naar hun eigen talenten en drijfveren. Tijdens de hele opleiding gaan de studenten constant de confrontatie met zichzelf aan, waardoor er een bovengemiddelde persoonlijke groei mogelijk is. Het panel was dan ook van mening dat The New School naast het eindoordeel GOED deze keer eveneens in aanmerking komt voor het zogeheten bijzonder kenmerk bildung en persoonlijke ontwikkeling. Dit kenmerk geeft nog sterker aan waarin The New School zich onderscheidt. 

Huiselijke sfeer

De informele cultuur maakt de school een tweede huis voor studenten. Tegelijkertijd worden studenten uitgedaagd. “Want vanaf jaar één word je hier in het diepe gegooid en leer je ook juist uit je comfortzone te stappen,” aldus Isabella, 3e jaarstudent op TNS. Tijdens de opleiding mag en moet je fouten maken. Zo worden de studenten opgeleid tot zelfstandige, nieuwsgierige, initiatiefrijke en verantwoordelijke professionals, en klaargestoomd voor de ‘echte wereld’.

Continu verbeteren

Na afloop hebben directeur Kees Spijker, zijn team en de studenten het panel bedankt en het succes gevierd. Inmiddels zijn alweer de volgende stappen gezet in het doorlopende proces van verbetering en vernieuwing.

NVAO

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is een kwaliteitszorgorganisatie die op deskundige en onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen borgt en die de kwaliteitscultuur binnen de hogeronderwijsinstellingen in Nederland en Vlaanderen bevordert. Zij accrediteert sinds 2005 bestaande en nieuwe opleidingen en beoordeelt de kwaliteitszorg van instellingen in het hoger onderwijs. (bron: https://www.nvao.net/nl/over-ons, 7 maart 2019)

Voor meer informatie, neem contact op met The New School: 020-4711787 of info@thenewschool.nl

Meer binnen de rubriek Tv