Daniel(17) blinkt uit in hardlopen. In zijn sport telt hij mee!

09 NOV 2017 16:06 | Fonds Gehandicaptensport

Stel je voor, je zou maar voor een maand in China gedropt worden. Hoe zou dat zijn? Je ziet wat er om je heen gebeurt, maar je begrijpt de buitenwereld niet. Dat is hoe Daniel de wereld ziet. Hij heeft verschillende vormen van autisme en loopt daardoor emotioneel  en communicatief vast. 

Daniel is begonnen met voetballen, maar hij begreep de mensen niet. Zelfs als ze gewonnen hadden was hij boos. Daarna is Daniel survivallen gaan proberen. Hier bleek hij veel talent voor te hebben, hij behaalde steeds hogere categorieën. Maar hoe hoger de categorie, hoe lastiger de opdrachten werden. Zoekende naar een nieuwe uitdaging is Daniel samen met zijn vader triatlon gaan doen. Zijn vader deed dit al langer en heeft zijn zoon hier in kunnen begeleiden.  Helaas bleek het schakelen tijdens het fietsgedeelte te ingewikkeld.

Hardlopen is duidelijk, je trekt je schoenen aan en gaat van A naar B. Daniel was snel en kwam makkelijk met de anderen mee. Inmiddels traint hij op A niveau! Sporten heeft Daniel enorm geholpen. Zijn medicijnen zijn gehalveerd, hij heeft rust en kan zijn ei kwijt. Na het hardlopen is zijn hoofd leeg en kan hij de rest wat makkelijker aan. Daniël is hierdoor ook veel meer in contact met de buitenwereld.

Sneller zijn dan de vorige keer, dat is wat Daniël elke week weer doet uitkijken naar de training. Zijn grote voorbeeld is Churandy Martina, de altijd vrolijke hardloper.  Want daar houdt Daniel van, snelheid en platte humor. Ieder mens heeft succes stories nodig. Voor Daniel is het lastig deze te verkrijgen in het werkveld. Maar tijdens het hardlopen blinkt hij uit, en hoe! Daniel telt mee.

Verdient Daniel volgens jou de titel Uniek Sporttalent? Stem via www.unieksporten.nl/sporttalent!

Hoe werkt de verkiezing Uniek Sporttalent?

113 deelnemers zijn de strijd aangegaan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen van het Nederlandse publiek. Na de halve finale (2 tot en met 12 november) gaan er twee finalisten per categorie door. Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent ' en de bijbehorende prijzen verdiend. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden. Voor meer informatie over de verkiezing, ga naar www.unieksporten.nl/sporttalent. 

 

Onderschrift foto: Daniel Schouwstra-Atsma (Leeuwarden), halve finalist verkiezing Uniek Sporttalent 2017 Stem op Daniel via: https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/4/daniel-schouwstra-atsma/halve-finale Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport en/of de Verkiezing Uniek Sporttalent kunt u terecht bij Sophie Oostveen. M: 06-53239521, E: sophie@fondsgehandicaptensport.nl Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan. Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl De verkiezing Uniek Sporttalent wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van 1% FairShare® partners ABN AMRO, Nederlandse Loterij en onze mediapartners Ziggo en Sublime FM. ABN AMRO ondersteunt als Partner van de Toekomst deze verkiezing, omdat ook zij het belangrijk vindt dat sporters met een handicap gestimuleerd worden bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Daarbij gaat het om talent in de meest brede zin van het woord. Kijk voor meer informatie op https://www.unieksporten.nl/sporttalent

Meer binnen deze rubriek