Zomerse omstandigheden tijdens Nederland-Oostenrijk

24 JUN 2024 13:23 | Weeronline

Dinsdag om 18:00 uur speelt Nederland de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Oostenrijk in Berlijn. Het is dinsdag overdag zomers warm in Berlijn met 28 graden en veel ruimte voor de zon. Ook tijdens de aftrap is het nog warm in Berlijn met een graad of 16. Ook in Nederland is het volop zomers. Neerslag staat niet op het programma en gedurende de wedstrijd is het zonovergoten bij zomerse temperaturen.

Voor de vele duizenden toeschouwers die richting Berlijn gaan ziet het er positief uit. Vandaag is het er al zomers warm met maxima van een graad of 25, maar morgen doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Overdag wordt het maar liefst 28 graden en daarbij is het ook nog eens zonovergoten.

Tijdens de aftrap, om 18:00, uur is het nog steeds heel warm met een graad of 26. De toeschouwers houden het de hele wedstrijd droog en ook de zon schijnt nog regelmatig. Er komen hooguit enkele onschuldige stapelwolken tot ontwikkeling.

Ook in Nederland zomers warm

Ook in eigen land is dinsdag sprake van volop zomerse taferelen. De dag verloopt namelijk droog en zonovergoten. Daarbij wordt het in bijna heel het land zomers warm en in het zuidoosten kan het zelfs 28 of 29 graden worden. Alleen vlak aan de kust is het met 23 graden net niet zomers warm.

Ook tijdens de aftrap is het op veel plekken nog zomers warm en daarmee is het dus eindelijk een keer heerlijk weer om de wedstrijd lekker buiten te kijken. Gedurende de wedstrijd blijft het overal droog en veelal zonovergoten en koelt het slechts langzaam af.

Hoge zonkracht

De zon is deze dagen erg fel. Midden op de dag wordt in Nederland dinsdag zonkracht 7 tot 8 bereikt. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 10 minuten verbanden. In Berlijn is dinsdag sprake van een zonkracht 7 en ook hier doen de meegereisde supporters er dus goed aan om zichzelf goed in te smeren!

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/24-6-2024-dit-wordt-het-weer-tijdens-Nederland-Oostenrijk

Meer binnen de rubriek Sport