Dinosaurussen blijven langer in de Jaarbeurs

18 JAN 2024 11:23 | World of Dinos

Er zijn ruim 30.000 bezoekers geweest tijdens de kerstvakantie. ,,Een groot succes”, concludeert Suzanne Huisman. Ze is beursmanager van World of Dinos. Deze educatieve tentoonstelling staat op dit moment in de Jaarbeurs en voegt wegens grote belangstelling een extra weekend toe. ,,We zijn op zaterdag 27 en zondag 28 januari extra open om aan de vraag naar kaarten te voldoen”, legt ze uit. ,,Daarna wordt World of Dinos definitief afgebouwd.”

World of Dinos is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip onder vooral jonge liefhebbers van dinosaurussen. De tentoonstelling combineert plezier met educatie en omvat ruim 10.000 vierkante meter. ,,Tijdens de kerstvakantie waren onze dino’s te zien in de Jaarbeurs”, vervolgt Huisman. ,,Daar bleek opnieuw dat dit thema mateloos tot de verbeelding spreekt. Tuinduizenden kinderen en hun ouders wisten de weg naar World of Dinos te vinden. Omdat de vraag naar kaarten onverminderd groot blijft, is nu een extra weekend aan het evenement toegevoegd. Zaterdag 27 en zondag 28 januari is de allerlaatste kans om onze dino’s in Utrecht te bekijken.” Huisman koestert het succes. ,,We zijn er best trots op en blijven steeds vernieuwen. Aan de expo worden voortdurend nieuwe – deels interactieve – elementen toegevoegd zodat een bezoek steeds weer een ware ontdekkingsreis is. Daarin schuilt voor een groot deel de kracht van de tentoonstelling. Onze modellen zijn bovendien levensecht en we investeren voortdurend in nieuwe dino replica’s.”

Beleving

World of Dinos is niet nieuw op de markt. De tentoonstelling werd gecreëerd in 2018 en heeft sindsdien onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch gestaan. ,,En meerdere keren in Utrecht. Het voelt hier echt als thuiskomen”, zegt Huisman. ,,Ook de eerste editie van World of Dinos vond plaats in de Jaarbeurs.” De expo behoort tot de grootste tentoonstellingen over dinosaurussen in Europa. Een team van dertig technici is nodig om de expo op- en af te bouwen. ,,Denk daarbij ook aan het plaatsen van decors, licht en geluid”, verduidelijkt Huisman. ,,Beleving is voor onze bezoekers essentieel. We doen er alles aan om het publiek onder te dompelen in lang vervlogen tijden, toen dino’s de aarde bevolkten.” Wie dat zelf wil ervaren kan nog tot en met 28 januari in de Jaarbeurs terecht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.worldofdinos.nl.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws