Efficiënt ademen voor een betere gezondheid

06 APR 2023 14:44 | Del Ferro Institute B.V.

Persbericht

Del Ferro vraagt morgen op Wereldgezondheidsdag, aandacht voor jeugd met hyperventilatieklachten. 

Meer dan de helft jongeren heeft mentale klachten. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel jongeren met psychische klachten vrijwel is verdubbeld. Volgens recent onderzoek van het RIVM neemt het aantal jongeren met mentale klachten (depressie) die veelal voortkomen uit stress toe. Op Wereldgezondheidsdag vraagt het Del Ferro instituut aandacht voor deze groep. Klachten zoals depressie, slapeloosheid en piekeren kunnen ontstaan door een verkeerd ademhalingspatroon. 

1 miljoen Nederlanders met hyperventilatie 

Als je stress ervaart, ga je onbewust sneller ademhalen. Je ademhaling slaat als het ware op hol, met vaak (een vorm van) hyperventilatie als gevolg. Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die zelfs artsen niet direct met de ademhaling associëren, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, vermoeidheid, slaapstoornissen of zelfs een burn-out.

Efficiënt ademen leidt tot minder stress

Nu is stress niet te vermijden in het leven, maar hyperventilatie hoeft echt niet meer. De Del Ferro Methode heeft meer dan 40 jaar expertise op het gebied van hyperventilatie en combineert een wetenschappelijk bewezen effectieve ademhalingstechniek met een mentale training.De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor de focus wordt verscherpt. Zo wordt niet alleen via een efficiënte ademtechniek fysieke klachten overwonnen, maar ervaren cursisten ook emotioneel en mentaal meer rust.

 Zo overwon in 2022 Cecilia Goulooze door de Del Ferro Methode in 4 sessies haar jarenlange zware stressklachten, hyperventilatie en een burn-out. Zij voelt zich sindsdien als herboren en kan weer volledig aan het leven deelnemen. "Hyperventilatie en de klachten die ik had zijn helemaal verleden tijd, ik heb jarenlang het effect van de juiste ademhaling onderschat. Vandaag de dag voel ik mij meer ontspannen in mijn lichaam en in mijn hoofd heb ik meer rust". Als ervaringsdeskundige ondersteunt zij nu jongeren die net als zij uit hun vicieuze cirkel willen komen.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Del Ferro Institute B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode