Del Ferro instituut viert Wereld Stotterdag 22 oktober 2023

11 OKT 2023 14:39 | Del Ferro Institute B.V.

Amsterdam, 11 oktober 2023 - Het Del Ferro instituut bestaat dit jaar 45 jaar en opent speciaal in aanloop naar Wereld Stotterdag, haar deuren. Het thema van dit jaar is; ''Iedereen kan van het stotteren afkomen met de juiste begeleiding en motivatie. Duizenden mensen uit binnen- en buitenland hebben het stotteren volledig overwonnen dankzij de Del Ferro methode''.

Politica Femke Merel van Kooten zal op donderdag 19 oktober 2023 een motiverende lezing en q & a houden op het Del Ferro instituut in Amsterdam. Zij zal haar persoonlijke verhaal vertellen over het stotteren en haar pest verleden. Ook zal ze in gesprek gaan met zowel kinderen als volwassenen die op weg zijn om van het stotteren af te komen. Tevens zijn er ex-stotteraars aanwezig, zij zullen uiteenzetten wat stotteren met je (mentale) gezondheid kan doen en hoe het voelt om te kunnen spreken zonder angsten. Stotteren hoeft geen obstakel te zijn voor je persoonlijke groei. “Je kunt volledig van het stotteren afkomen, in tegenstelling tot de geldende opinie binnen de logopedie, die ervan uitgaan dat je met stotteren moet leren leven.” Aldus van Kooten.

Spreken zonder spanningen

Femke Merel is een inspirerend voorbeeld. De bekende politica had als jong meisje een ernstig stotterprobleem. Zo was ze, ondanks intensieve logopedie behandelingen, jarenlang niet in staat om haar naam uit te spreken. Op haar dertiende overwon zij haar stotteren met behulp van de Del Ferro Methode. Nog zo’n voorbeeld is ex-cursist Peter van der Laan, uit Steenwijk. ‘’ik wist altijd al dat ik een sociaal mens was, maar dat kwam er nooit echt uit. Ik bouwde in het dagelijks leven zoveel spanning op, dat ik last had van enorme migraine. Dit kwam door de druk die ik op mijn keel en hoofd legde om woorden uit te kunnen spreken. Sinds 7 november 2022 stotter ik niet meer''.

Besparing

Femke Merel, partijleider van Splinter, gaat zich hard maken om niet reguliere stottertherapie in het basispakket op te laten nemen. Van Kooten is van mening dat de 225.000 mensen die stotteren in Nederland een reële kans verdienen om van dit probleem af te komen. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat de Del Ferro stottertherapie een uiterst effectieve methode tegen het stotteren blijkt te zijn en in totaal aanzienlijk minder kost dan behandelingen bij logopedie. Uit het onderzoek komt naar voren dat cursisten gemiddeld 4 jaar logopedie hebben gevolgd, voordat ze aan het Del Ferro traject beginnen. Na de 5-daagse cursus spreken de ondervraagden nagenoeg helemaal vloeiend. De conclusie van het onderzoek is dat de Nederlandse Staat jaarlijks bijna 10 miljoen euro kan besparen door niet reguliere stottertherapie in de basis verzekering op te laten nemen.

Over Del Ferro Instituut

Grondlegger Len Del Ferro deed 45 jaar geleden een revolutionaire ontdekking op het gebied van stotteren en ontwikkelde de Del Ferro methode. Directeur Ingrid Del Ferro en haar internationale team behandelen en begeleiden met hun jarenlange ervaring, jong en oud, vele managers, BN’ers, politici & topsporters om te leven zonder stotteren.

Los van bovenstaande event is Femke Merel van Kooten, Peter van der Laan en Ingrid Del Ferro te interviewen. Wil je aanwezig zijn bij bovenstaand event? Stuur ons een email. Voor interview aanvragen en/of beeld- of videomateriaal kunt u contact opnemen met: Cecilia Goulooze – communicatie T: 020-6761196 M: 06 5530 4242 E: info@delferro.nl
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Del Ferro Institute B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws