Oplossing woningtekort in handen van woningzoekers zelf

19 NOV 2021 07:30 | Cribb BV

Huizensite roept woningzoekers op om samen te werken

Oplossing woningtekort in handen van woningzoekers zelf

Ridderkerk, 19 november 2021 – Huizensite Cribb.nl roept woningzoekers op om zelf het probleem van het aan tekort aan koopwoningen op te lossen. Hiertoe heeft Cribb enkele maanden geleden een platform gelanceerd dat dit mogelijk maakt. Met een paginagrote oproep in enkele landelijke dagbladen nodigt Cribb vandaag de woningzoekers uit om mee te doen en hun eigen probleem op te lossen.

Hieronder volgt de volledige oproep van Cribb (ook te lezen op www.cribb.nl/oproep):

 

Woningzoekers van Nederland: verenig je!

De koopwoningmarkt zit op slot. Dagelijks hoor en zie je dat in de media. Of sterker nog, je ervaart het aan den lijve als je op zoek bent naar een nieuw koophuis. Dit kan niet zo langer! In deze oproep lees je hoe jij als woningzoeker de oplossing in eigen hand hebt.

Politiek Den Haag denkt de oplossing voor de woningmarkt te hebben: bouwen, bouwen, bouwen. Die keuze voor meer woningbouw vinden wij niet per se slecht. Sterker nog, dat is heel hard nodig. Alleen weet ook jij dat dit pas over 5, 8 of 10 jaar effect oplevert. Terwijl de woningmarkt nú in beweging moet komen.

Doorbreek het wachten

Wist je dat er in Nederland honderdduizenden mensen op zoek zijn naar een nieuwe koopwoning? Veel daarvan zijn de zogenaamde doorstromers. Dat zijn mensen die nu zelf in een koopwoning wonen en op zoek zijn naar een nieuwe koopwoning. Ben jij één van die 250.000 doorstromers? Dan heb je de oplossing zelf in handen.

Vrijwel alle woningzoekers (doorstromers) willen eerst een nieuwe woning vinden en dan pas hun eigen woning verkopen. In de huidige markt lijkt dat logisch, maar het gevolg is dat iedereen op elkaar wacht. Jij zoekt, maar jouw woning komt voorlopig niet op de markt. Net als al die andere 249.999 woningen van jouw mede woningzoekers.

Woningen die nergens anders te vinden zijn

Er is nu een platform waar je woningen van medezoekers kunt zien, genaamd Cribb. Om toegang te krijgen tot het unieke woningaanbod is er slechts één spelregel: jij moet je eigen koopwoning ook laten zien. Het is dus een coöperatieve gedachte. Daar wordt iedereen beter van.

Eerst zelf kopen

Nu horen we je denken “Ja, maar dan moet ik mijn huis ook aanbieden terwijl ik zelf nog niets gevonden heb? “. Daar hoef je je geen zorgen over te maken want jouw woning presenteer je aan anderen met de melding (in verkooptermen: het voorbehoud) dat je woning alleen beschikbaar is, zodra je zelf een nieuwe woning hebt gevonden.

Zo brengen we, op een hele simpele manier, samen de woningmarkt in beweging. En heel persoonlijk; jij krijgt zicht op een nieuwe woning.

Wie zijn wij?

Wij zijn Cribb en wij geloven dat de sleutel naar het openen van de woningmarkt in de handen van ons allemaal ligt. Als we de juiste tools maar hebben. Daarom bouwden we een onafhankelijk platform dat samen met jou de woningmarkt in beweging gaat brengen. Dus woningzoekers van Nederland, wacht niet tot jouw nieuwe woning eindelijk gebouwd wordt, maar verenig je nu!

19 november 2021 - Team Cribb

Voor meer informatie (of een rondleiding door het platform) neem contact op met: Jeroen Wilhelm, Directeur Cribb jeroen@cribb.nl 06-10537311 Over Cribb Cribb is een landelijk initiatief dat zich ten doel stelt om samen met de makelaars de koopwoningmarkt in beweging te brengen. Via Cribb krijgen (koop)woningzoekers inzage in het woningaanbod van mede-woningzoekers. Om dat inzicht te krijgen moet de zoeker enkel zijn eigen woning zichtbaar maken binnen het platform. Hierdoor ontstaat een nieuw ecosysteem van woningzoekers onder elkaar die onderling matches maken. Bij iedere transactie is de begeleiding van een makelaar vereist. Meer informatie, kosten en voorwaarden vind je op www.cribb.nl.

Meer binnen de rubriek Huis en wonen