'Enkele winterse bui tijdens de Provinciale Statenverkiezingen'

14 MRT 2023 10:10 | Weeronline

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, hoofdredacteur, Weeronline.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Verkiezingen: Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen | ANP

Morgen tijdens de verkiezingen is het vrij koud maartweer met maxima rond 8 graden. Vooral 's ochtends is daarbij ook nog kans op een aantal winterse buien.

Woensdagochtend kunnen nog een paar winterse buien over het land trekken. Later in de ochtend wordt het vanuit het westen overwegend droog en schijnt af en toe de zon. Erg warm wordt het niet en met 7 tot 9 graden is het zelfs iets kouder dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Gemiddeld is het halverwege maart 9 tot 11 graden.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar was het vrij zacht met 13-14 graden. In Zeeland was het bewolkt, maar in de rest van het land was veel ruimte voor de zon. Tijdens de vorige Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 was het ook droog, maar de bewolking overheerste wel met maxima tussen 10 en 13 graden.

Meer binnen de rubriek Verkiezingen