Nederlandse startup lanceert 100% troep vrije verzorgingsproducten voor baarden.

24 NOV 2022 08:15 | Rossberck BV

Rossberck breidt haar lijn aan mannencosmetica uit met twee hoogwaardige verzorgingsproducten voor baarden.

Rossberck Olympus Baardproducten

De Nederlandse cosmeticaproducent Rossberck maakt zich hard voor het normaliseren van uiterlijke verzorgingsrituelen voor mannen. Na het afgelopen jaar al succesvol diverse producten gelanceerd te hebben die zich richten op de mannelijke huid, pakt Rossberck deze keer uit met een productlijn die zich richt op een ander uiterlijk kenmerk van de man: de baard. De Olympus Beard Balm en Olympus Beard Oil zijn er voor de mannen die hun baard en de huid daaronder in een goede conditie willen houden. De Olympus lijn is volledig in Nederland ontwikkeld én geproduceerd en bestaat uit zorgvuldig geselecteerde, troep vrije natuurlijke ingrediënten.

De baard en snor zijn uiterlijke kenmerken die volgens vele klassieke standaarden symbool staan voor échte mannelijkheid. Hoewel deze standaarden door de jaren heen veranderd zijn, hebben de baard en de snor zich voor menig man ontwikkeld tot een geliefd uiterlijk kenmerk. Ook baarden hebben verzorging nodig en hoewel er al diverse baardproducten op de markt zijn, is het lastig om een variant te vinden waar geen onnodige en schadelijke ingrediënten in zitten. Als vertegenwoordiger van uiterlijke verzorging voor mannen vonden ze bij Rossberck dat dit anders moest. Het idee voor een lijn met troep vrije baardproducten was daarmee geboren. Het eindresultaat? De Olympus Beard Balm en Olympus Beard Oil. Kwalitatieve en vegan baardverzorgingsproducten zonder troep. Net als de andere producten van Rossberck is ook de Olympus lijn volledig ontwikkeld en geproduceerd op Nederlandse bodem. 

“We gaan tijdens de ontwikkelfase van onze producten veel in gesprek met mannen om te achterhalen wat ze graag terug willen zien in een verzorgingsproduct”, geeft Mika Koenen, mede-eigenaar van Rossberck, aan. “Dankzij deze gesprekken wisten we exact welke ongemakken we met onze Olympus lijn wilden oplossen: huidirritaties en harde, ruwe baarden. Tijdens het selecteren van de ingrediënten hebben we daarom in het bijzonder gezocht naar natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun kalmerende, voedende en verzachtende werking. Deze hebben we gevonden in diverse natuurlijke oliën die de baard soepel en vol maken, en de huid onder de baard goed verzorgen en hydrateren. Een mooie bijkomstigheid is dat deze ingrediënten voor een lekker frisse geur zorgen. Niet geheel onbelangrijk voor een product dat je direct onder je neus aanbrengt.”

Net als met haar andere producten zet Rossberck zich ook met haar baardproducten in voor het doorbreken van de diverse stigma’s die heersen rondom mannen die goed voor hun uiterlijk zorgen. “We willen mannen stap voor stap laten zien dat het écht oké is om als man goed voor je uiterlijk te zorgen. In onze ogen vormen baardproducten het perfecte opstapje naar een compleet verzorgingsritueel voor de moderne man”, vertelt Sander Schoenmakers, mede-eigenaar van Rossberck. “Sinds de baard weer een opmars gemaakt heeft zien we dat veel bebaarde mannen hun baard ook de beste zorg willen geven. De baard is immers minstens zo prominent aanwezig als het kapsel van menig man en haarverzorging voor mannen wordt al jaren als iets normaals gezien. Waarom zou je wel zorgen voor het haar bovenop je hoofd, maar niet voor het haar dat op en om je kin groeit? Door de baardverzorgingsproducten naast onze huidverzorgingsartikelen aan te bieden hopen we te bereiken dat mannen diezelfde vraag ook gaan stellen als het gaat om huidverzorging. Waarom zou je immers je haar, baard en de huid daaronder verzorgen met kwalitatieve producten, maar de rest van het gezicht afspoelen met enkel water?” 

De Olympus Beard Balm, Olympus Beard Oil en overige producten van Rossberck zijn per direct verkrijgbaar via www.rossberck.com en Bol.com.

Over Rossberck

Rossberck is een cosmeticamerk dat zich volledig richt om de man als eindgebruiker. Het bedrijf is in Sittard opgericht door een scheikundige en een marketeer. Samen bundelen zij hun krachten om kwalitatief hoogwaardige verzorgingsproducten op de markt te brengen voor de moderne man. Hiermee willen zij het gebruik van verzorgingsproducten door mannen normaliseren. De producten van Rossberck zijn kwalitatief, bevatten geen troep en worden van a tot z in Nederland ontwikkeld, getest en geproduceerd.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mika Koenen van Rossberck door te mailen naar mika@rossberck.com of door te bellen naar +31652715609. Meer informatie over Rossberck kunt u vinden via: https://rossberck.com/

Dit is een origineel bericht van Rossberck BV

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen deze rubriek