Mukisa huilt van opluchting: psychosociale noodhulp in crisisgebieden

01 OKT 2019 15:59 | Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling helpt vluchtelingen en migranten in Griekenland. De nood is momenteel enorm op Chios, Samos en Lesbos. Er is gebrek aan van alles: eten, drinken, tenten, dekens, kleding, en medicijnen. Maar Stichting Vluchteling helpt ook met traumazorg. Er zijn vele honderden, en misschien wel duizenden vluchtelingen op de eilanden die in grote geestelijke nood verkeren. 

Vorige week sprak onze directeur, Tineke Ceelen, een van hen: Mukisa uit Oeganda. Hij is gevlucht uit zijn land, en heeft de vreselijkste dingen meegemaakt, ook op de vlucht van Turkije naar Griekenland, op zee. Hij vertelt daarover in het filmpje dat bij dit persbericht is geplaatst. 

Komende week vindt in Den Haag de grote internationale conferentie plaats over mentale gezondheidszorg voor mensen in crisisgebieden, dus ook voor vluchtelingen en ontheemden. Stichting Vluchteling geeft daar een bijdrage aan, en ondersteunt vluchtelingen met psychosociale hulp, zoals voor Mukisa. 

 

Voor meer informatie over de traumazorg van Stichting Vluchteling in crisisgebieden kunt u terecht bij Gerard van Mourik, persvoorlichter van Stichting Vluchteling. Mobiel & WhatsApp: 0624531848 en e-mail: gerardvanmourik@vluchteling.nl.

Meer binnen de rubriek Internationaal nieuws