Kunstbeurs Naarden gevarieerder dan ooit!

19 DEC 2018 16:44 | InterEvent

Het Kunst & Antiek Weekend is dé beurs waar al meer dan 20 jaar

een grote diversiteit aan hoge kwaliteit Oude, Moderne en Hedendaagse kunst te koop is.                 Van 24 t/m 27 januari aanstaande opent de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting weer

haar deuren voor deze exclusieve Kunst & Antiekbeurs. Dit jaar zijn er weer vele unieke en zeldzame kunstobjecten tijdens het sfeervolle evenement te vinden waardoor liefhebbers in mooie kunst kunnen investeren.

Unieke kunstobjecten

Het Kunst & Antiek Weekend in Naarden staat bij een groot publiek bekend als dé leukste Kunst

& Antiekbeurs van Nederland. Jaarlijks biedt het Kunst & Antiek Weekend een afwisselend

aanbod kunstvoorwerpen, uit diverse periodes en kunststromingen. Een mix van zeldzaam oud en bijzonder nieuw werk is te zien en te koop, waardoor er voor iedere bezoeker iets aantrekkelijks te vinden is. Toonaangevende galeries zoals o.a. Douwes Fine Art, Kunsthandel Studio 2000, Cafmeyer Gallery, Monasch Fine Art en Ravage presenteren hun hoogstaande kunstobjecten op deze stijlvolle locatie. Met het brede aanbod is het geen moeite om zelfs de “verwende” verzamelaar te verrassen en te verleiden tot een mooie aankoop.

 

Authenticiteit, diversiteit en kwaliteit

Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld

op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor bent u als

koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit. Daarom komen al twee decennia lang kunstliefhebbers uit heel Nederland naar Naarden om niet enkel te kijken maar ook te kopen. Ook dit jaar verwonderen bezoekers zich weer over het adembenemend mooie aanbod van het Kunst & Antiek Weekend!

Kunst & Antiek Weekend Naarden in het kort

Data:               Woensdag 23 januari Private View van 16 tot 21 uur (pers en genodigden)

Donderdag 24 t/m zondag 27 januari 2019 van 11 tot 18 uur

            Vrijdag 25 januari open tot 21.30 uur (Friday Night special)

Locatie:           De Grote Kerk Naarden-Vesting

Entree:            € 14,-- p.p. met kortingsbon of online voorverkoop

€ 16,50 p.p. aan de kassa

Parkeren:         Voldoende gratis parkeergelegenheid & gratis luxe shuttle-service verzorgd door Kroymans Jaguar Range Rover

Internet:          www.kunstenantiekweekend.nl  

         Bijlage

Highlights Kunst & Antiek Weekend 2019

Thema alles onder één dak

Daar het gehele dak van de imposante Grote Kerk Naarden gerestaureerd en vernieuwd wordt gaat dit jaar speciale aandacht naar het thema van het Kunst & Antiek Weekend:  “alles onder één dak”. De meer dan 65 verschillende galeries, antiquairs en juweliers presenteren, naast hun eigen collectie een zo breed mogelijk aanbod van één onderwerp, kunstenaar of thema. Zo is er een wand met werken van één schilder en alleen stillevens, maar ook een vitrine met enkel Hollands zilver en kunstwerken uit een bepaalde stijlperiode. Dit allemaal onder één dak, die van de Grote Kerk in Naarden.

Plafondschildering duo Ravage

Naast hun speciaal voor het Kunst & Antiek Weekend ontworpen collectie gebruiksartikelen heeft Ravage een unieke plafondschildering gemaakt. Dit nieuwe kunstwerk wordt tijdens het Kunst & Antiek Weekend voor het eerst publiekelijk gepresenteerd.

Alles onder één dak ontworpen

Juwelier, antiquair en taxateur David Aardewerk, eigenaar van Rocks and Clocks, presenteert tijdens het Kunst & Antiek Weekend de door hem zelfontworpen 2LIPS diamant collectie. Deze sieraden zijn onder één dak ontworpen, geproduceerd en worden exclusief verkocht door Rocks and Clocks. De prachtige collectie sluit daarom naadloos aan bij het thema van deze editie van de Kunst en Antiekbeurs.

Debutanten en vaste exposanten

Eén van de debutanten op het Kunst & Antiek Weekend is Kunsthandel Studio 2000. De collectie van deze kunsthandel omvat kunstwerken uit eind 19, begin 20e eeuw. Tijdens de Kunst & Antiekbeurs tonen zij o.a. werk van de Nederlandse impressionist Isaac Israëls. Andere nieuwe gezichten zijn o.a. Cafmeyer Gallery, Monasch Fine Art, Remco van Leeuwen, Kunsthandel en Galerie de Vries. Bekende exposanten zoals Douwes Fine Art, Ravage, galerie Muskee, Warnars & Warnars en Baskaniazullen ook dit jaar weer te vinden zijn op het Kunst & Antiek Weekend.

Uniek sculptuur Sarah Bernhardt

Bij Dille Art is een bijzondere ivoren sculptuur van Eugène Bidau te vinden. Hij heeft de beroemde actrice Sarah Bernhardt hier afgebeeld in de rol van Salomé, de beroemde eenakter van Oscar Wilde. Bidau heeft dit beeldje speciaal voor Sarah Bernhardt gemaakt en het behoorde dan ook tot haar privécollectie. Het unieke object is tijdens het Kunst & Antiek Weekend te bewonderen. 

                                                                                                  

Zeldzaam schilderij van Cosson

Tijdens deze editie van het Kunst & Antiek Weekend toont Kunsthandel       D.J. Zeeman een uitzonderlijk werk van Jean Louis Marcel Cosson (1878 – 1956). Het werk stelt een levendige barscene voor, vermoedelijk geschilderd bij Maxim's in Parijs, waar de meester meerdere thema’s heeft geschilderd. De Franse schilder werd vooral bekend om zijn voorstellingen van restaurants en kleedkamers van revue- en balletdanseressen. Van deze schilder is maar zelden een werk te koop. Nu te zien in Naarden!

 

Gratis rondleidingen

Als bezoekers meer willen weten over de mooiste objecten van de beurs laten ze zich meenemen tijdens één van de gratis rondleidingen. Dagelijks wordt het publiek getrakteerd op diverse inspirerende rondleidingen. Zo geeft de bekende TV-expert en beëdigd taxateur Frederik Baerveldt (bekend van 'Cash op zolder') exclusief voor de bezoekers van het Kunst & Antiek Weekend Naarden een rondleiding over de beurs. Dagelijks om 12.00 en 14.00 uur, verzamelen bij het entree.

Friday Night Special - Ontmoet & Geniet

Op vrijdagavond 25 januari 2019 kunt u ook ‘s avonds het Kunst & Antiek Weekend Naarden bezoeken. Deze extra sfeervolle avondopening wordt tevens muzikaal opgeluisterd. De Friday Night Special is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een uiterst gezellige avond alwaar kunstliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en genieten van de uitgebreide kunstcollecties in een eigentijdse ambiance.Het Kunst & Antiek Weekend is op vrijdag tot 21.30 geopend. U kunt dan tevens genieten van een overheerlijk diner in de beursbrasserie.

Pendeldienst verzorgt door Kroymans Jaguar Land Rover

Vanaf de parkeergelegenheden rond de vesting wordt een gratis pendeldienst aangeboden door Kroymans Jaguar Land Rover. Kroymans uit Hilversum is hèt adres waar autoliefhebbers altijd kunnen rekenen op de mooiste auto’s en service op onderhoud, reparatie, keuring, certificering en aanschaf van klassieke of moderne auto’s op het hoogste niveau.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, neem contact op met Eline Oostenveld. E: communicatie@interevent.org T: 035-623 96 95 GSM: 06-239 549 10

Meer binnen deze rubriek