Remy Bonjasky ontvangt uniek eerbetoon aan legendarische Nederlandse kickboksers

08 MRT 2024 14:13 | Koninklijke Nederlandse Munt Nederland

Amsterdam - Vandaag heeft oud-kickbokser Remy Bonjasky in aanloop naar het nieuwe GLORY kickboks toernooi een unieke muntenset ontvangen. Dit gebeurde samen met Marciano Aerts, de zoon van Peter Aerts. Deze set, ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt, zet 4 Nederlandse kickboks legendes in het zonnetje: Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Semmy Schilt. De set bestaat uit vier penningen waar de kickboksers op worden afgebeeld. Het is het ultieme eerbetoon aan de grondleggers van het kickboksen in Nederland, dat samenvalt met het eerste grote GLORY toernooi in 10 jaar tijd.

Samen zijn Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Semmy Schilt goed voor maar liefst 14 overwinningen en behoren ze (inter)nationaal tot de grote namen in het kickboksen. Het kickboksen, dat in de jaren 70 geïntroduceerd werd in Nederland, is vooral in de jaren 90 enorm gegroeid door de impuls van deze topsporters. Met de speciale muntenset geeft de Koninklijke Nederlandse Munt de sporters eindelijk de eer die ze verdienen.

Remy Bonjasky is enorm blij met de munten en dit eerbetoon. “Ik zou bijna zeggen, het werd een keer tijd. In de tijd dat wij bezig waren, werd de sport in Nederland niet altijd even gewaardeerd, terwijl we in het buitenland bij wijze van spreken werden geëerd als rock ’n roll sterren. Wij hebben de opstap gemaakt in Nederland voor de jongens die nu aan het shinen zijn. Ik ben blij dat wij dit eerbetoon krijgen en dat wij in munten zijn geslagen”.

Ook Ernesto Hoost is trots op het ontvangen van de set. "Het is natuurlijk al een tijdje geleden dat ik mijn grootste successen heb bereikt. En de echte erkenning kreeg ik eigenlijk pas tegen het einde van mijn carriere, maar het is wel enorm fijn om nu ook nog te merken dat ik niet vergeten ben". 

Overhandiging Nederlandse Kickbosk Legendes set

© Maurice van der Meijs

Gelimiteerde sets

De speciale set bestaat uit vier penningen: iedere icoon krijgt zijn eigen penning. Deze penningen zijn geplaatst in een zeer toepasselijke verpakking, welke de vorm heeft van een kampioenschapsriem die winnaars van een bokswedstrijd of -toernooi ontvangen. Er zijn 500 speciale sets verkrijgbaar op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt: www.knm.nl. 

Hoge resolutie-beeldmateriaal van de Speciale Set: Nederlandse Kickboks Legendes kunt u hier downloaden: https://we.tl/t-Sdz7mNjCeu Over de Koninklijke Nederlandse Munt Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten.

Meer binnen de rubriek Sport