Verdere groei Online PR Distributiedienst B2Press met een omzet van € 1 miljoen in 2022

27 JAN 2023 17:33 | Unusual Enterprise B.V.

-    Online PR Dienst B2Press behaalde in 2022 een omzet van ruim € 1 miljoen

-    Het bediende meer dan 450 merken in 2022, waardoor de bedrijfsvolumes met 104% en de omzet met 163% toenamen

-    B2Press vertoonde een exponentiële groei, aangewakkerd door internationaal zakendoen in 25 talen, met een toename van 280% in wereldwijde distributie

-    B2Press verhuist het hoofdkantoor naar Amsterdam in 2023

ENGLISH VERSION ENCLOSED

AMSTERDAM, 27 januari 2023 - Online PR Service B2Press bewijst het succes van zijn 'pay as you go'-model en kondigt opnieuw een recordjaar aan in 2022, met een omzet van meer dan € 1 miljoen met een jaar-op-jaar stijging van 163% en een toename van het aantal afgehandelde zaken met 104% . De volumestijging was te danken aan de wereldwijde distributie van persberichten, die een enorme stijging van 280% op jaarbasis liet zien, waardoor bijna de helft van de inkomsten internationaal werd gegenereerd.

Distributie persberichten groeide met 62% en special features met 375%

Door PR-distributieoplossingen aan te bieden op basis van een servicemodel waarbij geen vaste maandelijkse kosten en geen langetermijncontract nodig zijn, bleven de klanten van B2Press haar duidelijke en gebruiksvriendelijke 'pay as you go'-waardepropositie in 2022 omarmen. als gevolg hiervan is de distributie van persberichten in verschillende landen over de hele wereld in het voorgaande jaar met 62% gestegen, terwijl elk persbericht gemiddeld 103 media-aandacht kreeg. De special features en interviews die in verschillende media werden gepubliceerd, groeiden in 2022 met 375%.

Focus op diversificatie van inkomstenstromen en uitbreiding naar nieuwe markten in het buitenland

B2Press werkte in 2022 samen met 55 verschillende persbureaus en mediadatabases en verspreidde persberichten in 25 talen wereldwijd. De belangrijkste regio's waar B2Press de meeste persberichten verspreidde, waren respectievelijk Dubai/VAE, Europa en de VS, met verkoopcijfers in het 4e kwartaal van opmerkelijke groei in deze nieuwe focusmarkten. B2Press blijft nieuwe markten betreden met distributieverzoeken die in 2022 worden afgehandeld vanuit locaties zo divers als Spanje, Polen, Brazilië, Maleisië en Indonesië.

Onderschrift: B2Press Managing Partner, Ediz Tokabas

Digitale inhoudsdienst B2Press Plus werd gelanceerd in 2022

Als reactie op verzoeken van klanten om op maat gemaakte digitale inhoud, werd B2Press Plus gelanceerd om toonaangevende cyberbeveiligingsbedrijven, bedrijfssoftwarebedrijven en andere vergelijkbare leveranciers in het digitale ecosysteem te bedienen ter ondersteuning van hun vereisten voor het produceren van technische documenten zoals whitepapers, website-inhoud, blogposts en het aanbieden van benchmarking van concurrenten en marktonderzoek inclusief trendanalyse.

“De race van vandaag winnen terwijl ik morgen ren”

B2Press Managing Partner Ediz Tokabas merkte op: “Onze resultaten voor 2022 overtroffen onze verwachtingen. Onze naamsbekendheid is organisch gegroeid zonder dat we een grote investering in media-inkoop hebben gedaan. Onze grootste successen waren het ontwikkelen van nieuwe strategieën voor het efficiënt beheren van snelgroeiende bedrijfsstromen en het effectief commercialiseren van ons merk B2Press.

In 2023 willen we voortbouwen op ons succes door nieuwe producten te introduceren, zoals een nieuw live content management systeem. We zullen onze overeenkomsten met belangrijke mediagroepen blijven uitbreiden, vooral in Europa. En we willen onze inkomstenstromen blijven diversifiëren met behulp van producten met een hogere waarde, zoals onze onlangs gelanceerde digitale contentservice B2Press Plus.”

Tientallen merken uit verschillende sectoren

B2Press, opgericht in 2016, is een toonaangevende distributie van persberichten en online PR-service gevestigd in Nederland. Public relations, communicatie en marketingprofessionals gebruiken B2Press om persberichten en multimedia te verspreiden. B2Press is uitgegroeid tot een vertrouwde bron voor mediakanalen, journalisten en marketingprofessionals bij meer dan 450 bedrijven die actief zijn in snelgroeiende technologie- en mediasectoren zoals SAP Turkiye, Zer, Philips, VitrA, RE/MAX, Roksit, CoinW, Express VPN, SPARK, de MENA Stevie Awards en True Global Ventures. 

Hoofdkantoor verplaatst naar Amsterdam

B2Press heeft zijn investering in Nederland uitgebreid door een tweede kantoor op het land te creëren in Amsterdam, dat tevens dienst doet als het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf. De online PR-dienst, die resoluut vasthoudt aan haar visie om in het buitenland te groeien, wil in 2023 de hand schudden van belangrijke publicatiegroepen in Europa.

Voor meer informatie: https://b2press.com

Meer binnen de rubriek Economie en geld