Weekendweer: licht wisselvallig slotweekend juli

25 JUL 2024 10:57 | Meteovista

Het weerbeeld wordt in het weekend steeds beter, maar vooral zaterdag valt op een aantal plaatsen nog enige tijd regen. Geleidelijk breekt de zon door. Met 18 tot 23 graden is het iets koeler dan gebruikelijk eind juli.

Voordat het weekend begint kijken we eerst naar vandaag en morgen. Op deze donderdag neemt vanaf het westen de bewolking toe en hier en daar valt wat lichte regen. De temperatuur stijgt naar 21 graden in Hoog-België en naar 25 graden elders. Vanavond trekken buien over het land oostwaarts en vrijdag valt vooral in het midden en oosten nog enige tijd regen. Vanaf het westen wordt het droog en in de namiddag breekt de zon door. Het wordt 20 tot 24 graden.

Zaterdag grote verschillen in het land

Een regenstoring ligt over het land en de exacte positie is nog niet helemaal zeker. Vooral de zuidoostelijke helft van het land krijgt met veel bewolking te maken en perioden van regen. Verder naar het westen is het droog en breekt in de namiddag de zon door. Er staat over het algemeen weinig wind en het wordt 19 tot 22 graden.

Fraaie zondag met flink wat zon

De tweede dag van het weekend laat een ander beeld zien. Vooral in het zuidoosten is het bewolkt en valt in de voormiddag nog wat regen. Elders is het droog en schijnt geregeld de zon. Opnieuw staat er maar weinig wind en het wordt 18 graden in de hogere delen van het land en 22 of 23 graden elders.

Volgende week zomerse temperaturen

Na het weekend is het een aantal dagen droog met flink wat zonneschijn. Later in de week neemt de kans op een regen- of onweersbui geleidelijk weer toe. Het wordt ook warmer met zomerse temperaturen van 25 tot 29 graden. Lokaal kan het een keer 30 graden worden.

Het online bericht: https://www.meteovista.be/nieuws/25-7-2024-weer-weekend

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws