Intentieovereenkomst voor het vernieuwen van de Zuidbuurt in Vlaardingen ondertekend

20 APR 2023 17:36 | Waterweg Wonen

Waterweg Wonen, ERA Contour en Gemeente Vlaardingen ondertekenen intentieovereenkomst voor het vernieuwen van de Zuidbuurt in de Vlaardingse Westwijk

VLAARDINGEN, 20 april 2023 – Waterweg Wonen, TBI-onderneming ERA Contour en de Gemeente Vlaardingen ondertekenden vandaag een intentieovereenkomst. Hiermee start de planvorming voor de gefaseerde sloop, nieuwbouw en renovatie van woningen in de Zuidbuurt van de Westwijk in Vlaardingen.

De drie partijen werken de komende maanden aan de plannen voor de Zuidbuurt. In deze buurt worden de komende jaren 255 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Hiermee wordt het nog fijner wonen in de Westwijk. Ook onderzoeken de partijen kansen voor nieuwbouw op vrij liggende plekken waardoor er meer kansen voor bewoners op een nieuw thuis komen. Verder renoveert Waterweg Wonen honderden woningen in deze buurt. Een aanpak voor de woonomgeving en openbare ruimte is ook onderdeel van het plan dat begin 2024 klaar moet zijn.

Kleurrijke bloemen voor de wijk

De aanpak voor de Westwijk gaat verder dan de aanpak van de woningen alleen. Waterweg Wonen, ERA Contour en Gemeente Vlaardingen willen nog meer levendigheid voor de bewoners creëren. De Westwijk moet in zowel fysiek als sociaal opzicht gaan groeien en bloeien. Om dat te benadrukken gooiden Nicole Peeters, directeur-bestuurder Waterweg Wonen, Job van Zomeren, directeur ERA Contour en Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen, na de ondertekening bloemballen uit in de wijk. De bloemballen bevatten zaadjes van bloemen die een voedselbron vormen voor vlinders en bijen. Het resultaat wordt direct dit voorjaar zichtbaar door de wilde, kleurrijke bloemen.

Wij de Westwijk

De ontwikkeling in de Zuidbuurt draagt bij aan de doelstellingen van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid in de Westwijk. Waarin iedereen in de wijk samen optrekt om problemen op te pakken en de Westwijk nog mooier te maken voor de huidige en toekomstige bewoners.

 

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed