Femke Affourtit
Aanleiding:
Stichting: liever drinkfles van staal of glas dan van plastic - Nieuws.nl
Stichting Tegengif raadt ouders aan om hun kinderen liever een drinkfles van staal of glas dan van plastic mee te geven. Uit een plastic drinkfles kunnen chemische stoffen vrijkomen in het drinken meldt Stichting Tegengif. Consumenten moeten daarom de instructies van de producent opvolgen.
Plastic drinkflessen zijn veilig bij normaal gebruik. De mate waarin chemische stoffen vrijkomen uit een drinkfles wordt getest op basis van de drank die erin verpakt wordt, de temperatuur waarbij de fles wordt bewaard en hoe lang. Het blijkt dat onder deze omstandigheden chemische stoffen bijna niet vrijkomen of in hele kleine hoeveelheden die niet schadelijk zijn voor de gezondheid.
Consumenten moeten daarbij wel de instructies van de producent opvolgen. Een andere manier van gebruik kan ervoor zorgen dat bepaalde chemische stoffen gemakkelijker vrij kunnen komen uit drinkflessen. Zo kan bijvoorbeeld de periode dat het drinken in de drinkfles zit en bij welke temperatuur hier invloed op hebben, net zoals het vetgehalte en de zuurgraad. Consumenten moeten een drinkfles dan ook niet vullen met vette dranken (zoals melk), zuurhoudende dranken (zoals frisdrank en vruchtensap), of met alcoholische of hete dranken als de drinkfles daarvoor niet bedoeld is. Ook moeten consumenten een drinkfles niet bij een hoge temperatuur bewaren. Op warme dagen kan de consument een drinkfles beter uit de zon houden en niet in een hete auto laten liggen.
Bij de instructies van het product kan een consument nagaan of een drinkfles in de afwasmachine mag en bij welke temperatuur. Beschadigde drinkflessen kunnen beter niet meer worden gebruikt.
Dit is een origineel bericht van Waarzitwatin
Ga naar alle berichten van deze organisatie.
22 DEC 2024
21 DEC 2024
20 DEC 2024