Inflatie en opkoopbescherming vastgoed stimuleren Cryptomarkt

06 JAN 2022 06:00 | AMDAX

Wachtlijst van vermogende Nederlanders bij cryptobedrijf AMDAX 

AMDAX ervaart een grote toestroom aan nieuwe klanten en maakt een wachtlijst bekend. Het cryptobedrijf met diensten in vermogensbeheer, aankopen, veilig bewaren en handelen in crypto, zag het aantal nieuwe klanten sinds september exponentieel toenemen. De stijging in aanvragen is een opvallende ontwikkeling gezien de teruglopende koers van Bitcoin, waar normaal ook een teruglopende interesse in het handelen in cryptomunten mee gepaard gaat. Stuwende krachten zijn de stijgende inflatie en het vanaf 2022 aangescherpte woningmarktbeleid. De ingevoerde opkoopbescherming maakt het voor gemeenten mogelijk te verbieden dat bestaande woningen na verkoop verhuurd worden, waardoor beleggen in vastgoed minder aantrekkelijk is. 

Wetgeving cryptoregulering 

Om de groeiende stroom aan nieuwe klanten in goede banen te leiden, roept AMDAX een wachtlijst in het leven. “Als organisatie groeien wij ongekend hard”, vertelt Lucas Wensing, CEO van AMDAX. “Wij willen verantwoorde stappen zetten waarbij we onze kwalitatieve en persoonlijke aanpak waarborgen en tegelijkertijd zorgdragen voor het naleven van alle wetgeving rondom cryptodiensten. Dit is een arbeidsintensief proces. Ondanks dat wij met personeel en inzet van technologie hard met de markt meegroeien, kunnen we nu de toestroom aan nieuwe klanten niet meer direct verwerken, waardoor nu een wachtlijst ontstaat van vermogende Nederlanders." 

Opmars is nationale trend 

“Nu traditionele financiële zekerheden steeds meer onder druk komen te staan, zoeken investeerders een veilig en betrouwbaar alternatief”, benadrukt Peter Slagter, verbonden als expert digitale valuta aan kennisplatform LekkerCryptisch. “We zien de cryptomarkt professionaliseren. De stijgende interesse in crypto, in combinatie met de huidige dalende koerstrend van Bitcoin bevestigt dat nog eens extra. Interesse zonder hype. Investeerders laten zich niet meer tegenhouden door het nu nog fluctuerende karakter van Bitcoin, omdat zij over deze schommelingen heen het toekomstperspectief zien. Daar staat tegenover dat het vertrouwen in het huidige financiële stelsel afneemt. De combinatie van een negatieve spaarrente met hoge inflatiecijfers, zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders zoeken naar mogelijkheden om vermogen niet te laten verdampen.” 

Over AMDAX  

AMDAX gelooft in een decentrale toekomst en biedt cryptodiensten om vermogen te behouden en te laten groeien. Als eerste geregistreerde cryptobedrijf door De Nederlandse Bank, biedt AMDAX vermogende klanten op een persoonlijke, veilige en professionele manier toegang tot het cryptodomein. Als vaste partner van de BNR Cryptocast wil AMDAX bijdragen aan kennisdeling over het financiële systeem van de toekomst. Daarbij verlaagt het cryptobedrijf de drempel door de aankoopkosten van Bitcoin te schrappen. 

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van AMDAX

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed