Zout- en chemieproducent Nobian benoemt Michael Pontzen als CFO

16 AUG 2023 11:59 | Nobian Industrial Chemicals B.V.

Amersfoort, 16 augustus - Nobian, een van de marktleiders in zout, essentiële chemicaliën en energie in West-Europa, heeft vandaag aangekondigd dat Michael Pontzen is benoemd tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO), met ingang van 1 september 2023.  

Michael Pontzen brengt 25 jaar ervaring in finance, investor relations, management en executive functies mee naar Nobian. De afgelopen 19 jaar bekleedde hij verschillende financiële functies bij LANXESS, een producent van specialty chemicals gevestigd in Duitsland. Hij gaf daar leiding aan verschillende afdelingen, waaronder Investor Relations, Corporate Finance en Controlling. De afgelopen 8 jaar was hij werkzaam als CFO en lid van de raad van bestuur. Voor zijn werkzaamheden bij LANXESS werkte hij bij de afdelingen Investor Relations van Airbus en MAN Group.

Michael Pontzen volgt Thorsten Krekels op, die sinds 1 januari 2023 de functie van CFO ad interim waarnam. Thorsten Krekels zal zijn functie als Group Controller hervatten.

Michael Koenig, Chief Executive Officer van Nobian zei: "We zijn verheugd om Michael te verwelkomen in ons leiderschapsteam. Hij heeft een grondige kennis van de chemische industrie en een bewezen staat van dienst in het verbeteren van de financiële prestaties en de operationele efficiëntie. Hij komt bij ons op een belangrijk moment, omdat Nobian zich concentreert op de verdere ontwikkeling en uitvoering van onze groei- en investeringsstrategie, waarmee we waarde creëren voor onze klanten, aandeelhouders en de maatschappij.”

Michael Pontzen: "Ik ben vereerd en enthousiast om bij Nobian te komen werken, een bedrijf met een sterke reputatie en dat voorop loopt op het gebied van duurzaamheid, innovatie en kwaliteit in de chemische industrie. Ik ben onder de indruk van de visie van het bedrijf en ik sta te popelen om met het team van Nobian samen te werken om de financiële en strategische doelstellingen te realiseren."

Michael Pontzen

 

Nobian is een Europese marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie, variërend van bouw en reiniging tot farmaceutica en waterbehandeling. Wij blinken uit in de veilige en betrouwbare levering van hoogzuiver zout, chlooralkali, chloormethaan en waterstof, dankzij onze geïntegreerde waardeketen met moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. We hebben een sterke geschiedenis in zoutproductie die meer dan 100 jaar teruggaat tot 1918, en we hebben diepgaande ervaring in ondergrondse energieopslag. Onze 1600 medewerkers zetten zich in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen we ervoor dat de essentiële producten van vandaag ons leven in de toekomst blijven verbeteren door middel van chemie waarop u kunt vertrouwen. www.nobian.com

Meer binnen de rubriek Economie en geld