Michiel Hoogeveen Europese lijsttrekker JA21

06 APR 2024 16:22 | JA21

AMERSFOORT - Michiel Hoogeveen is lijsttrekker van JA21 voor de Europese verkiezingen. Zijn voordracht werd vandaag door de Algemene Ledenvergadering bekrachtigd. “Michiel is een politiek talent. Hij is als geen ander in staat om de Brusselse bureaucratie van binnenuit te bestrijden. Wij zijn trots en opgetogen dat Michiel onze Europese lijst wil aanvoeren,” zegt aftredend partijvoorzitter Adrien de Boer. 

Drie kernpunten

Vrijheid, vrijhandel en het stoppen van illegale immigratie dat zijn de de drie kernpunten van JA21 bij de komende verkiezingen. De titel van het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma is dan ook ‘Vrijheid & Vrijhandel’. Hoogeveen: “Vrijhandelsakkoorden gaan niet meer over handel, maar over Sustainable Development Goals en klimaatbeleid. Als ondernemer word je door de Europese Mandarijnen niet meer gezien als schepper van banen, maar als uitbuiter. Meer en strenge regels zijn altijd nodig en lastenverlichtingen zitten er niet in. In plaats van te snijden in de overheid en in de Brusselse bureaucratie, krijgt u een CO2-taks, een plastic-taks en een financiële transactietaks.” De komende verkiezingen zijn volgens Hoogeveen cruciaal om een koerswijziging te bewerkstelligen: “als de EU het vertrouwen van de bevolking wil terugwinnen, moet het eindelijk eens gaan luisteren naar de kiezers. Dat betekent: de Europese buitengrenzen sluiten voor illegale immigratie, kiezen voor economische vrijheid en de soevereiniteit van lidstaten weer respecteren. Dat is de visie van JA21 op Europa." 

Uniek verhaal

Volgens partijleider Eerdmans heeft JA21 een uniek verhaal: “Europese samenwerking is goed, maar wij blijven ons met hand en tand verzetten tegen de alsmaar uitdijende Brusselse regelmachine. Die strijd kunnen wij het beste voeren vanuit het Europees Parlement. Michiel Hoogeveen kan het conservatief-liberale JA21 geluid in Europa uitstekend vertolken. Dat heeft hij tot nu toe al fantastisch gedaan. Hij is de belichaming van stevig rechts op een fatsoenlijke manier.”

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid