Startup EcoStoof debuteert op de Internationale Grüne Woche in Berlijn

16 JAN 2023 09:49 | Ecostoof B.V.

De startup EcoStoof staat van 20 tot 25 januari op de Grüne Woche in Berlijn. Na een pauze van twee jaar vindt deze toonaangevende beurs voor duurzame voeding, land- en tuinbouw weer plaats. Zij zullen dagelijks een proeverij van dagverse producten verzorgen die zijn klaargemaakt in de energiebesparende EcoStoof. De op de Grüne Woche aanwezige Ministers Piet Adema en Christianne van de Wal krijgen beiden een exemplaar van deze moderne hooikist overhandigd om energiezuinig koken onder de aandacht te brengen.

Overhandiging EcoStoof aan Minister Piet Adema en Minister Christianne van der Wal

Onder het motto "Lekker en duurzaam" is EcoStoof aanwezig op de Grüne Woche op het 'Nederland-Paviljoen' die door Minister van Landbouw Piet Adema geopend wordt. Minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal is eveneens aanwezig. Beide Ministers krijgen een EcoStoof om energiezuinig koken onder de aandacht te brengen.

U bent van harte welkom op De Grüne Messe in Berlijn in het 800 m² grote paviljoen van Nederland in Hal 18 van 20 t-m 26 januari. Samen met de Provincie Noord-Holland en het Ministerie van Landbouw zal EcoStoof  een stand delen en een divers programma aanbieden.

Zie onderstaand fragment voor het gevarieerde programma.

Programma Grüne Woche

20 januari

Opening van de stand om 8.00 uur door Minister van Landbouw Piet Adema. Minister Piet Adema en Minister Christianne van der Wal krijgen een EcoStoof aangeboden.

21 januari tot 25 januari

EcoStoof verzorgt dagelijks rond 13.00 uur een proeverij met regionale producten.

20 t/m 29 januari

Dagelijkse hoogtepunten en panelgesprekken rond de thema's fruit-, groente- en tuinbouw.

De twee oprichters Caro Niestijl en Iris van de Graaf lanceerden EcoStoof in 2018 in Nederland en starten nu in Duitsland.

Over EcoStoof

Achter het merk en het gelijknamige product zitten de twee ingenieurs Caro Niestijl en Iris van de Graaf, die zich vier jaar geleden ten doel stelden de 100 jaar oude kooktechniek van de hooikist tot leven te wekken en er een moderne interpretatie aan te geven. Het resultaat is EcoStoof, dat niet alleen Nederland maar nu ook Duitsland heeft veroverd en waarmee 30% energie voor koken bespaard kan worden. Het principe is eenvoudig: doe de gewenste ingrediënten in een gewone pan, breng alles kort aan de kook en plaats het voedsel met de pan in de EcoStoof, die gemaakt is van isolerende en warmt reflecterende materialen.  Het product werkt als een dikke jas voor de pan. Dankzij de isolerende werking blijft het voedsel zo warm (tussen 70 en 100°C) dat het vanzelf verder gaart en zijn smaak behoudt. Zonder energie te verbruiken, overkoken of verbranden.

Wilt u een persoonlijke afspraak om met de twee oprichters Caro Niestijl en Iris van de Graaf van gedachten te wisselen over hun producten, marktontwikkelingen en receptuur? Stuur dan een mail naar iris@ecostoof.nl of bel +31653788098 of Caro Niestijl: +31641049309 caro@ecostoof.nl Behalve van 20 t-m 25 januari op de Grüne Woche in Berlijn, kunt u Caro en Iris ook ontmoeten op de Biobeurs in Den Bosch op woensdag 18 januari tussen 12 en 20 uur. Op de Biobeurs staan zij op het Streekplein. ECOSTOOF X BIOBEURS Brabanthallen | Oude Engelenseweg 1 | 5222 AA Den Bosch 18 januari 2023 ECOSTOOF X INTERNATIONALE GRÜNE WOCHE Messe Berlin I Messedamm 22 I 14055 Berlin 20.-25. januari 2023

Meer binnen de rubriek Voeding, drank en horeca