Brabants radiotalent krijgt kans bij Omroep Brabant

09 JUN 2023 10:26 | Omroep Brabant

De 25-jarige Bjorn Wilbers uit Tilburg dacht dat hij zijn passie had gevonden in musical. Van jongs af aan wilde hij niets liever dan op het podium staan. Maar toen dat eenmaal was gelukt, bleek het toch niet wat voor hem. Via het vak van geluidstechnicus, vond Bjorn een ander podium: in de radiostudio. Hij begon zich meer te verdiepen in het fenomeen radio en volgde workshop bij de NPO. “Toen ik daar binnenliep was ik meteen verkocht. Die dag was intens gaaf en radio heeft echt alles wat ik wilde. Het was echt een eureka-moment.” Vanavond begint hij als dj bij Omroep Brabant.

Teamleider Maarten Kortlever is enthousiast over Bjorn. “Hij heeft echt een gevoel voor radio. Leuke humor, lekker gebruik van geluidjes en hij is ontzettend creatief.” Voor Maarten een reden om Bjorn een programma te geven, als onderdeel van een opleidingstraject voor radiotalent.

Op vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur hoor je voortaan 'WieKent Bjorn?!' op Omroep Brabant Radio. Bjorn staat te popelen om te beginnen. “Het is te gek om mensen te vermaken, op de radio kan ik alles geven. Ik hoop in mijn programma een soort vriendengroep-gevoel te creëren. Dat je het gevoel hebt alsof je bij een leuke club mensen op het terras aansluit.”

Er verandert overigens nog meer in het weekend op de radiozender van Omroep Brabant. Afgelopen zaterdag heeft Richard van den Beld zijn laatste Platenbeld gemaakt. Vanaf morgen hoor je tussen 14.00 en 18.00 uur 'De Tijdmachine'. John van Vroenhoven neemt je daarin mee terug naar de jaren 70, 80 en 90.

Ook de zondag verandert: het sportprogramma de 'Zuidtribune' is met zomerstop. Komende weken hoor je tijdens de lunch tussen 12.00 en 14.00 uur 'Stef Special' met Stef van Duijnhoven. 

Wil je meeluisteren met de eerste uitzending van Bjorn, John of Stef? Omroep Brabant beluister je via de ether: West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6, of via omroepbrabant.nl/radio

 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws