Assoc. Prof. Dr. Z. Ulas Bali: "Maternale Esthetiek is een reddende genade voor Postpartum

30 OKT 2023 11:50 | B2Press BV

Een opmerkelijk hoog percentage van 79% van de vrouwen worstelt met zorgen over hun lichaamsbeeld en voor degenen die lichamelijke veranderingen ervaren na een zwangerschap, bevalling en borstvoeding is de uitdaging het grootst. Assoc. Prof. Dr. Z. Ulas Bali benadrukt het transformerende potentieel van wat medische experts "maternale esthetiek" noemen.

In het steeds veranderende schoonheidslandschap van tegenwoordig kampen veel vrouwen met Body Dysmorphic Disorder (BDD). Volgens een onderzoek uitgevoerd door Harmony Healthcare IT zijn maar liefst vier op de vijf vrouwen (79%) verstrikt in deze obsessie, die wordt gedefinieerd als "een buitensporige preoccupatie met iemands uiterlijk, ongeacht de aanwezigheid van fysieke gebreken". Opmerkelijk genoeg krijgt 27% van de vrouwen al op 10-jarige leeftijd met deze gevoelens te maken. Hoewel veel vrouwen cosmetische ingrepen ondergaan in hun zoektocht naar hun ideale uiterlijk, lopen moeders die lichamelijke veranderingen ondergaan als gevolg van een bevalling voorop. Assoc. Prof. Dr. Z. Ulas Bali, wereldwijd bekend om zijn expertise op het gebied van microchirurgie en plastische esthetiek, onderstreept de veelomvattendheid van de oplossing die bekend staat als maternale esthetiek.

Meer dan 20.000 succesvolle operaties en meer

Assoc. Prof. Dr. Z. Ulas Bali, gespecialiseerd in plastische reconstructieve en esthetische chirurgie, bevestigt: "Maternale esthetiek is een reddingslijn voor mensen die geconfronteerd worden met de nasleep van zwangerschapsgerelateerde lichamelijke veranderingen. Deze benadering omvat een reeks procedures, waaronder borstvergroting, buikwandcorrectie en liposuctie. Moeders die voor deze esthetische ingrepen kiezen, ervaren vaak een aanzienlijke psychologische opleving en een herstel van hun zelfvertrouwen."

Assoc. Prof. Dr. Z. Ulas Bali gaat in op de ongerustheid die kan ontstaan bij moeders als gevolg van transformaties na de zwangerschap of na de geboorte van hun kind: "Ons team heeft tot nu toe meer dan 20.000 succesvolle operaties uitgevoerd en de levenskwaliteit verbeterd van talloze patiënten die onze expertise hebben ingeroepen."

Türkiye staat in de top vijf van esthetische procedures wereldwijd

Volgens de bevindingen van de Global Survey on Aesthetic/Cosmetic Procedures van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) is het aantal esthetische ingrepen de afgelopen vier jaar met maar liefst 41,3% gestegen, met meer dan 33,7 miljoen uitgevoerde ingrepen wereldwijd. Lichaams-esthetische behandelingen zoals buikwandcorrectie, liposuctie, borstlifting en -verkleining behoren tot de top vijf en Turkije is een van de belangrijkste bestemmingen voor gezondheidstoeristen die op zoek zijn naar deze diensten.

Assoc. Prof. Dr. Z. Ulas Bali, lid van Artsen zonder Grenzen (Artsen zonder Grenzen), merkt op: "Dankzij zijn medische teams en ziekenhuizen die geaccrediteerd zijn door de Joint Commission International (JCI), blijft Türkiye patiënten van over de hele wereld aantrekken. Bijgevolg wordt het erkend als een wereldwijde hub voor gezondheidstoerisme."

Voor meer informatie: www.clinicbali.com

Contact: Prof. Dr. Z. Ulaş Bali | ulasbali@gmail.com

Meer binnen de rubriek Zorg