Racoon ontvangt allereerste koper-nikkel penning voor nieuwe single ‘Nickel for Goodbye’

12 OKT 2023 15:51 | Koninklijke Nederlandse Munt Nederland

Vandaag hebben de mannen van Racoon de allereerste coincard in ontvangst genomen ter ere van hun nieuwe, Engelstalige single ‘Nickel for Goodbye’. Speciaal voor het nummer werd een toepasselijke koper-nikkel penning geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Vanavond schuift Racoon aan bij Khalid & Sophie om meer te vertellen over de voorjaarstour, het nieuwe album en de penning. De penning in coincard is direct verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

“We zijn vereerd en trots”, vertelt zanger Bart van der Weide. “Nickel for Goodbye is nu voor altijd vastgelegd in een officiële munt. Een geweldig compliment voor onze muziek, en hij is ook nog eens heel mooi geworden".

Racoon met de munt en muntmeester Bert van Ravenswaaij. © Maartje Kuperus 

Bert van Ravenswaaij, muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt, overhandigde de eerste coincard aan Racoon. “Bij een nummer als ‘Nickel for Goodbye’ hoort natuurlijk een gepaste uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt. We zijn dan ook trots op deze penning en de mooie samenwerking”.

Nickel for Goodbye in coincard

De uitgifte voor Racoon staat volledig in het teken van de nieuwe, Engelstalige single van de band, die inmiddels al meer dan een half miljoen keer werd gestreamd op Spotify. Nickel for Goodbye vertelt over hoe rijk we zouden zijn als we betaald zouden worden voor al onze tekortkomingen, net als voor onze overwinningen.

Op de munt staat de beeltenis van de bandleden: van links naar rechts zijn dit Maarten van Damme (bas), Dennis Huige (gitaar), Bart van der Weide (zang) en Paul Bukkens (drums). Op de voorzijde van de penning staat een R voor Racoon, gebaseerd op het artwork van de nieuwe single.

De penning steekt in een toepasselijke coincard, welke de sfeer oproept van een concert. Een goede link met de voorjaarstour die in 2024 van start gaat. De achterzijde van de coincard bevat het refrein van het nummer ‘Nickel for Goodbye’ en een Spotify-link om het nummer te streamen.

Meer binnen de rubriek Entertainment