3M verdubbeld productie van mondmaskers tot 2 miljard per jaar

26 MEI 2020 16:21 | 3M Nederland B.V.

Tot wel twee miljard mondmaskers per jaar

3M gaat de productie van mondmaskers ter bescherming tegen COVID-19 verder verdubbelen

Binnen twee maanden heeft het multi-technologieconcern 3M zijn wereldwijde productie van ademhalingsmaskers ter bescherming tegen COVID-19, verdubbeld tot 100 miljoen maskers per maand. Voor de komende twaalf maanden streeft het bedrijf opnieuw naar een verdubbeling tot wel twee miljard maskers per jaar. Om de beschikbaarheid van speciale motor- en lucht aangedreven ademhalingssystemen te vergroten, werkt 3M ondermeer samen met autofabrikant Ford.  

Met name medisch personeel, dat in de frontlinie tegen de ziekteverwekker van COVID-19 strijdt, is afhankelijk van hoogwaardige ademhalingsbescherming. 3M heeft, bij aanvang van de crisis, zijn wereldwijde productiecapaciteit meteen opgevoerd en werkt nu onder hoogspanning aan een verdere verdubbeling van de productie van N95/ FFP2 ademhalingsmaskers. 3M werkt wereldwijd met overheden samen, om met voorrang ademhalingsmaskers ter beschikking te stellen aan de medische sector en andere essentiele sectoren.

Productietoename van motor- en luchtaangedreven beschermingmiddelen

Het medisch personeel heeft, naast mondmaskers voor eenmalig gebruik, dringend behoefte aan motor- en lucht aangedreven ademhalingssystemen. De zogenaamde Powered Air-Purifying Respirators (PAPR's), voeren gezuiverde lucht middels een door batterijen aangedreven ventilator in de helm van de drager en bieden een hoog niveau aan ademhalingsbescherming, vooral in cruciale omgevingen. Artsen en verplegend personeel wordt op deze manier het dragen van ademhalingsbescherming gedurende een langere periode makkelijker gemaakt. Om de productiecapaciteit voor PAPR’s te versnellen, werkt 3M samen met partners zoals het autoconcern Ford en de motorfabrikant Cummins.

Wereldwijde fraudebestrijding  

3M heeft sinds het uitbreken van de crisis de prijzen voor ademhalingsmaskers niet verhoogd en bestrijdt consequent prijsmisbruik, namaakproducten en fraude als het gaat om hun COVID-19 beschermingsproducten. Zo heeft 3M in Orlando, Florida, een rechtszaak aangespannen tegen een persoon, die miljoenen, niet-bestaande 3M ademhalingsmaskers, tegen onredelijk hoge prijzen probeerde te verkopen aan nationale instanties. Ook in Ontario, Canada, klaagde 3M een bedrijf aan, dat onder de naam van 3M ademhalingsmaskers tegen woekerprijzen probeerde te verkopen. Klanten kunnen mogelijk frauduleuze activiteiten melden via de website www.3MEthics.com.

3M doneert 20 miljoen dollar

Om daar waar nodig is direct hulp te bieden, doneert 3M wereldwijd 20 miljoen dollar aan bevolkingsgroepen die ernstig door de pandemie getroffen zijn, alsmede aan wetenschappelijke onderzoeksinitiatieven in relatie tot COVID-19 en de gezondheidszorg.

Over 3M Het multitechnologieconcern 3M werd in 1902 opgericht in Minnesota (VS) en is vandaag een van de innovatiefste ondernemingen ter wereld. 3M is met 96.000 medewerkers vertegenwoordigd in 190 landen en behaalde in 2019 een omzet van zo'n 32 miljard Amerikaanse dollar. De basis van de innovatiekracht is de veelzijdige toepassing van de 51 eigen technologieplatforms. De portefeuille omvat tegenwoordig meer dan 55.000 verschillende producten voor bijna elk aspect van het leven. 3M is houder van meer dan 25.000 octrooien en behaalt ongeveer een derde van zijn omzet met producten die minder dan vijf jaar op de markt zijn. Perscontact 3M: Nederland Liesbeth Nieuwenhuizen-Clemens, Tel: +31 15 782 2285 E-Mail: lnieuwenhuizen@mmm.com 3M Nederland B.V.| Molengraaffsingel 29, 2629 JD Delft | Nederland België Kathleen Swaelen, Tel: +32 2 722 5498 E-Mail: kswaelen@mmm.com 3M Belgium bvba/sprl , Hermeslaan 7, 1831 Diegem | België Internet: http://3M.be of http://3M.nl

Meer binnen de rubriek Dagbladen