Eén vast tarief voor elektrisch laden

14 JAN 2020 09:48 | Alphabet Nederland B.V.

Als gevolg van het toenemend aantal elektrische auto’s neemt ook de discussie rondom de laadtarieven toe. De prijs voor het laden van elektrische auto’s loopt sterk uiteen omdat aanbieders vrij worden gelaten bij het bepalen van laadkosten en starttarieven. Bovendien is de communicatie hierover onvoldoende: wie zijn auto bij een openbare laadpaal laadt, weet dikwijls niet wat er per kilowattuur wordt gerekend.

Volledige transparantie met één tarief

Alphabet biedt samen met Eneco eMobility als eerste leasemaatschappij een vast tarief voor het opladen van een elektrische auto van € 0,275 per kilowattuur, ongeacht waar de auto wordt opgeladen en ongeacht welk ander tarief wordt getoond bij de laadsessie. Er worden geen bijkomende kosten in rekening gebracht. Met het vaste tarief van Alphabet introduceert, is onduidelijkheid verleden tijd. Het oplaadtarief geldt voor openbare en snellaadpunten in binnen- en buitenland.

Marktleider Alphabet is marktleider op het gebied van elektrisch rijden. In de eerste helft van dit jaar was een op de zes bestelde (zakelijke) leaseauto’s elektrisch; inmiddels is dat aantal gegroeid naar een op de drie bestellingen. Ruim 8% van het totale wagenpark van Alphabet is nu full EV tegen gemiddeld 4,3% in de totale leasemarkt. Alphabet en Eneco Eneco eMobility en Alphabet werken gezamenlijk aan diensten om de EV-markt te faciliteren en te stimuleren. Het partnership bestaat al sinds 2012 en staat voor de meest slimme en transparante oplossingen voor het laden thuis, onderweg en op kantoor. Voor Alphabet is het belangrijk dat dit op een duurzame, innovatieve en kostenefficiënte manier gebeurt, waarbij de klantervaring centraal staat. Met Eneco is de leaserijder bovendien verzekerd van 100% duurzame stroom uit zon- en windenergie.

Meer binnen de rubriek Duurzame energie