Jerzy Soetekouw nieuwe directeur van Vereniging Humanitas

09 JAN 2023 10:37 | Humanitas

Jerzy Soetekouw treedt per 1 maart aan als de nieuwe directeur van Vereniging Humanitas. "We zijn heel blij met Jerzy als jonge en dynamische directeur", laat René Peeters, voorzitter van het hoofdbestuur, weten. 

Jerzy Soetekouw (34) is unaniem door het hoofdbestuur voorgedragen aan de ledenraad, die op 27 december jl. goedkeuring gaf aan de benoeming van de nieuwe directeur. Volgens René Peeters is Soetekouw iemand met veelzijdige ervaring. "En met zijn persoonlijkheid kan hij een nieuw gezicht geven aan Humanitas en daarmee hopelijk een nog breder publiek aanspreken." 

De nieuwe directeur, die zijn functie op 1 maart start, heeft voor Humanitas gekozen vanwege de rijke geschiedenis en de enorme uitstraling van de vrijwilligersorganisatie. "De vrijwilligers van Humanitas maken in de levens van zoveel Nederlanders het verschil; daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", aldus Soetekouw.  

Een van de eerste dingen die hij wil gaan aanpakken is dat Humanitas zich minder bescheiden gaat opstellen. "Het is een beetje eigen aan vrijwilligerswerk: jezelf niet op de borst kloppen. Maar ik wil wat wij voor de samenleving doen juist met heel veel trots uitdragen. Dat we de samenleving samen maken en er voor elkaar zijn op basis van gelijkwaardigheid. Daarom wil ik de komende tijd op verschillende fronten op zichtbaarheid gaan inzetten." 

Want kijkend naar de toekomst hoopt hij dat Humanitas binnen enkele jaren nog meer mensen kan helpen. "Humanitas moet een aantrekkelijke vereniging en werkgever zijn, waar vrijwilligers en beroepskrachten zich graag bij blijven aansluiten. Als onze uitstraling nog sterker wordt en onze naamsbekendheid groeit, zullen ook de deelnemers ons makkelijker weten te vinden. Dat is belangrijker dan ooit in een samenleving waarin mensen tegen veel uitdagingen aanlopen." 

Soetekouw was eerder onder meer werkzaam als wethouder Sociaal domein, Diversiteit en Inclusie in Almere. Tot zijn aanstelling bij Humanitas was hij directeur-bestuurder van de Vrijwilligers- en Mantelzorg Centrale in dezelfde stad. 

Over Humanitas  

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die in heel Nederland actief is in 78 afdelingen. Daar zetten meer dan 19.000 vrijwilligers zich in. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven goed getrainde vrijwilligers mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.  

Meer weten naar aanleiding van bovenstaand bericht en/of over Humanitas? Neem dan contact op met Saskia Bosch via 020 – 523 11 22 of s.bosch@humanitas.nl.

Meer binnen deze rubriek