Eenzaamheid in Amsterdam is groot. Humanitas start campagne #van mij naar wij

03 JUN 2024 15:42 | Humanitas

De eenzaamheid in Amsterdam is groot. Maar liefst meer dan de helft van de Amsterdammers van 18 jaar en ouder zegt eenzaam te zijn, zo blijkt uit cijfers van de website van het RIVM. Eenzaamheid heeft een negatief stigma en mensen die zich eenzaam voelen, vinden het vaak moeilijk hulp te vragen.  Om dit te doorbreken is de afdeling Amsterdam en Diemen van vrijwilligersorganisatie Humanitas de campagne ‘Van mij naar wij’ gestart.

Ieder mens verlangt ernaar om zich verbonden te voelen met anderen om zich heen. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat, gezien, gehoord en gewaardeerd wordt, geeft kracht en steun aan het leven. Bij #van mij naar wij, staat verbinding centraal.

De vrijwilligers van Humanitas helpen het sociale leven te activeren en te verrijken. Of het nu gaat om het maken van nieuwe vrienden, het verdiepen van bestaande relaties of het ontdekken van een hobby. 

De campagne wordt onder de aandacht gebracht via flyers, posters, video’s, stickers en bierviltjes die overal in de stad worden verspreid (via social media, buurthuizen, buurtteams, cafés, etc.).

Bezoek onze website voor meer informatie over van mij naar wij. Bekijk hier één van onze flyers of hier één van onze filmpjes

Over Humanitas  

Voor iedereen die even wat hulp kan gebruiken, zijn er de vrijwilligers van Vereniging Humanitas, Ze zijn maatjes die luisteren en meedenken bij eenzaamheid, geldzorgen, opvoedvragen, rouw en meer. Zonder oordeel, van mens tot mens. Om samen te zoeken naar een oplossing, of een nieuw begin. Dat doen ze al bijna 80 jaar. En de hulp van onze vrijwilligers is gratis en met 78 afdelingen door het hele land altijd in de buurt, bijvoorbeeld in Amsterdam en Diemen.

______________________________________________________________________

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie De bijgevoegde poster kan rechtenvrij worden gebruikt bij publicaties over de campagne ‘Van mij naar wij’ van Humanitas. Voor meer informatie of interview-aanvragen: Nathanya van Lith, n.vanlith@humanitas.nl / 06-35121692. Bron: https://www.vzinfo.nl/eenzaamheid/infographic Nb vzinfo is de website van het RIVM

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws