Jazzfest Amsterdam 2024 presenteert op 16 maart spectaculaire line up in de Indische Buurt

05 MRT 2024 14:46 | JazzFest Amsterdam

Melissa Aldana

Op zaterdag 16 maart bruist de Indische Buurt van muzikale energie tijdens JazzFest Amsterdam 2024. Het festival vindt plaats op diverse locaties aan het Timorplein, Javaplein en Javastraat in Amsterdam-Oost. Met een programma boordevol talent en diversiteit belooft het een onvergetelijke avond te worden voor jazzliefhebbers van alle leeftijden.

Het festival trapt af om 17:00 uur met de swing- en hotjazzband Roaring Cats, die trakteert op een repertoire variërend van Fats Waller tot Cab Calloway en eigen composities. Een van de hoogtepunten is de samenwerking tussen het Large Ensemble van het Conservatorium van Amsterdam en de Chileense tenorsaxofonist Melissa Aldana, winnaar van de Thelonious Monk International Jazz Competition. Ook de band van Monica Akihary (Boy Edgar Prijs 2023) Boi Akih brengt grensverleggende muziek die een fusie vormt tussen verschillende culturele tradities. Andere hoogtepunten zijn onder meer een spannende muzikale ontmoeting tussen Cato van Dijck (My Baby) en gitarist Anton Goudsmit, en het optreden van saxofonist Jasper Blom en zijn bigband met nieuwe arrangementen van favoriete Ellington-composities. Naast al deze namen kondigt JazzFest Amsterdam ook het gerenommeerde Amerikaanse saxofoonicoon Chris Cheek aan. Als een van de meest gerespecteerde musici uit de internationale jazzscene, brengt Cheek een unieke flair en onmiskenbaar talent met zich mee, samen met gitarist Guillermo Celano en de Amsterdamse bassist Mark Haanstra.

Cato van Dijck (credits: Peter Lodder)

Het programma van JazzFest Amsterdam biedt voor elk wat wils, van de ingetogen klanken van Trio Lembranças (met Femke Smit, Daniel de Moraes en Hermine Deurloo) tot de energieke solodrums van de Puerto Ricaanse drummer en componist Frank Rosaly. De Taiwanese bassist en componist Ping-En Hung brengt een unieke mix van elektronische en akoestische klanken, geïnspireerd door de Chinese filosofie.

Line-up Chris Cheek met Guillermo Celano & Mark Haanstra · Niti Ranjan Biswas & Sebastiaan van Bavel · Hessel Moeselaar & Anna Serierse · Siebren Smink’s Areia · Federica Lorusso & Deborah Carter · Ella Zirina Solo · Roaring Cats · CvA Jazz Collective feat. Melissa Aldana · River Adomeit, Beatrice Sberna & Joris Roelofs · Joan Fort Trio feat. Simon Rigter · Gumbo Night · Frank Rosaly Solo · Vera Morais & Hristo Goleminov · DJ Leroy Rey · Cato van Dijck & Anton Goudsmit · Jasper Blom Bigband plays Ellington · Diana Dzhabbar Quartet · Trio Lembranças met Femke Smit, Hermine Deurloo & Daniel de Moraes · Yoran Vroom & friends · DJ Philippona · Ping-En Hung · Boi Akih · Mehmet Polat & Daniel van Huffelen · Federico Calcagno Octet

Anton Goudsmit (credits: Klaas-Jelmer Sixma)

Jonge Makers Elk jaar nodigt JazzFest Amsterdam een jong jazztalent uit onder de noemer “Jonge Maker”. Deze jonge muzikant krijgt de vrijheid om nieuwe muziek te presenteren tijdens het festival. Net als vorig jaar presenteert het festival in 2024 twee Jonge Makers: River Adomeit & Beatrice Sberna, met als special guest blazer Joris Roelofs

River Adomeit (credits: Bjørk Semey)

JazzFest for Kids In de middag van 16 maart – voorafgaand aan het festival om 15:00 en 16:00 uur – presenteert JazzFest het kinderprogramma JazzFest for Kids in de Oba aan het Javaplein. In deze workshop met de titel Coos krijgt de Blues gegeven door zanger en bassist Coos Zwagerman gaan kinderen (4 t/m 12 jaar) aan de slag met het maken van muziek. Deze workshop is als een muzikaal avontuur dat de concentratie een boost geeft en waarin kinderen de absolute vreugde van muziek luisteren en maken ontdekt. 

JazzFest for Kids met Coos Zwagerman (credits: Efraim Schulz-Wackerbarth)

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van JazzFest Amsterdam

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur