ONDERSTEUNING VOOR G-HOCKEY AFDELING LMHC LAREN

03 APR 2017 12:34 | Fonds Gehandicaptensport Nederland

Stichting Aangepast Hockey, de G-afdeling van Larensche Mixed Hockey Club ontvangt een financiële bijdrage van €9.000,- van Fonds Gehandicaptensport en 1% FairShare® partner Sportlife voor de ontwikkeling van het aangepast hockey binnen de club. Deze bijdrage wordt onder andere besteed aan het uitbreiden van het G-hockey aanbod, aanschaf van extra sport- en spelmaterialen en het aanstellen van meer trainers.

G-hockeyplan


Sportlife ondersteunt het G-hockeyplan van Fonds Gehandicaptensport, samen met 1% FairShare® partners ABN AMRO en Plantina. Het G-hockeyplan heeft als doel G-hockey structureel en dichtbij huis mogelijk te maken voor mensen met een handicap. Dit realiseert het Fonds en haar partners middels clinics  en workshops op lokale verenigingen, lokale subsidies, G-hockeykampen en de landelijke G-Hockeyvriendendag.

Verlenging samenwerking Sportlife en Fonds Gehandicaptensport


Sportlife heeft de overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport verlengd en ondersteunt hiermee het G-hockeyplan t/m eind 2018. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Sportlife is al jarenlang partner van het Fonds en van het G-hockey. Dankzij de bijdrage van Sportlife en de partners ABN AMRO en Plantina kunnen we meer aandacht voor het G-hockey vragen, het G-hockey aanbod in Nederland vergroten en de instroom van G-hockeyleden bevorderen. We willen zo meer lokale impact realiseren zodat mensen met een handicap structureel en dichtbij huis G-Hockey kunnen uitoefenen.”

 

Fotografie: EyePhotos.nl

Fonds Gehandicaptensport: In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen. Voor algemene informatie over Fonds Gehandicaptensport en het G-hockeyplan kunt u terecht bij Ellen Taal M: 06-22 87 31 07 E: ellen@fondsgehandicaptensport.nl. Voor algemene informatie over Sportlife en haar activiteiten kunt u terecht bij Bob Postma: Bob.Postma@cloetta.nl

Meer binnen deze rubriek