Scab lanceert gratis online platform 'MVO voor jou in de bouw'

27 JAN 2022 07:52 | Scab Accountants & Adviseurs B.V.

Scab lanceert gratis online platform ‘MVO voor jou in de bouw’

Accountantskantoor biedt bouwondernemers steuntje in de rug om draagvlak duurzaam bouwen te vergroten

Scab introduceert het gratis online platform ‘MVO voor jou in de bouw’. Dit is een ‘virtuele gereedschapskist’ met inspirerende video’s en een kennisquiz op het gebied van duurzaam, circulair, bouwen. Doel van ‘MVO voor jou in de bouw’ is bouwondernemers een steuntje in de rug te bieden bij het motiveren van hun medewerkers om daadwerkelijk duurzaam aan de slag te gaan.

Motiveren van medewerkers

Scab vindt het belangrijk om te investeren in een duurzame toekomst. Niet alleen intern door het toepassen van een concreet MVO-beleid maar ook daarbuiten. Maarten Stubbé, directeur Scab: “We willen de bouwondernemers motiveren om duurzaam te bouwen. Voor een deel hebben ze dat zelf in de hand maar uiteindelijk moet duurzaam bouwen iets zijn waar alle medewerkers op kantoor en de bouwplaats mee aan de slag gaan. Dat is vaak een uitdaging.”

Virtuele gereedschapskist

Scab ging deze uitdaging aan en heeft in 2021 samen met studenten tijdens de eerste Hogeschool SDG Challenge een prijswinnende methode ontwikkeld; de virtuele gereedschapskist ‘MVO voor jou in de bouw’.

Deze methode is nu in productie genomen en bevat praktische tools die elke bouwondernemer kan inzetten om werknemers bewust te maken van de duurzame impact die hij/zij kan maken. Uiteraard afhankelijk van de behoefte want de ene onderneming zal ‘verder’ zijn op het gebied van MVO dan de andere. Wat de MVO-situatie ook is: het begint met een eerste stap. Maarten: “Het hoeft allemaal niet groots en meeslepend. Met elk kleine stap die je maakt op het gebied van duurzaam bouwen, breng je al een flinke kettingreactie aan verbeteringen op gang. Die bewustwording, dáár gaat het om. Ik hoop dat we met ‘MVO voor jou in de bouw’ daar ons steentje aan bij kunnen dragen.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Voor inhoudelijke informatie en reacties kun je contact opnemen met Maarten Stubbé, directeur Scab. Stuur een e-mail naar mstubbe@scabadvies.nl of bel (013) 583 6668. Meer informatie vind je ook op onze website: • Gratis een account aanmaken voor ‘MVO voor jou in de bouw’: https://www.scabadvies.nl/mvo-inloggen/. • Scab en MVO: https://www.scabadvies.nl/mvo/ • www.scabadvies.nl Over Scab In 1973 werd Stichting Scab beheer opgericht. De stichting vond zijn oorsprong door het vooruitstrevende initiatief van verschillende bouwondernemers die een gezamenlijk doel voor ogen hadden: diensten voor de bouw bedacht door de bouw. Het zwaartepunt lag bij Scab van meet af aan op de bundeling van financiële dienstverlening. De doelen zijn onveranderd gebleven, ze zijn eenvoudig, effectief, kostenbesparend en efficiënt. Ook is het ideaal nooit gewijzigd. Nog steeds gaat een goede dienst voor het winstoogmerk. Als organisatie is Scab wel veranderd en met de tijd meegegroeid. In de afgelopen 50 jaar hebben ze zich steeds verder ontwikkeld tot een volwaardig en landelijk opererend accountantskantoor voor de bouw. Met uitgebreide specifieke diensten voor de bouwbranche. Scab biedt een totaaloplossing in vier kernactiviteiten: accountancy, fiscale ondersteuning, loonadministratie en personeelsadvies. Met deze vier kerncompetenties ondersteunt ze al ruim 3000 bouwondernemers in Nederland. Daarnaast is ze de grootste loonadministratieverwerker in de bouw.

Meer binnen de rubriek Aardewerk en keramiek