G4 Gemeenten komen samen voor inclusieve Randstad

16 MRT 2023 08:41 | Art. 1 Midden Nederland

Presentatie G4 instrumenten tegen uitsluiting

Op 21 maart 2023, de internationale dag voor de uitbanning van discriminatie op grond van ras, organiseren de Antidiscriminatiebureaus (ADV’s) van de G4 Gemeenten (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) de bijeenkomst 'Samen voor een Inclusieve Randstad'. De bijeenkomst wordt gehouden in de theaterzaal van Bibliotheek Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht en start om 16.00u (inloop vanaf 15.30u). Het inhoudelijk programma wordt om 18.00u afgesloten met aansluitend een netwerkborrel tot 19.00u.

Centraal tijdens deze bijeenkomst staat de presentatie van twee gezamenlijk ontwikkelde instrumenten: het 'Dashboard & Rapportagetool Discriminatie' en de 'Blauwdruk Ketenaanpak Discriminatie'. Het Dashboard & Rapportagetool Discriminatie biedt inzicht in de aard, omvang en spreiding van discriminatiemeldingen, terwijl de Blauwdruk Ketenaanpak Discriminatie een praktische handleiding is voor gemeenten, politie, openbaar ministerie en antidiscriminatiebureaus om effectief te reageren op discriminatiemeldingen.

Daarnaast zal Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, zijn eerste indrukken delen en zijn visie op de aanpak van discriminatie en racisme in Nederland toelichten. Verder staat een dialoogtafel met de wethouders Diversiteit van de G4 gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht op het programma. Hierbij worden succesvolle initiatieven van de afzonderlijke gemeenten op het gebied van antidiscriminatiebeleid gedeeld en toegelicht.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door RADAR Rotterdam, MDRA Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, Den Haag Meldt Discriminatie en Art.1 Midden Nederland

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Art. 1 Midden Nederland

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws