Warme Dam tot Damloop start zonnig

19 SEP 2024 07:24 | Weeronline

Met een graad of 23 verloopt de Dam tot Damloop warmer dan normaal. Daarbij is het zaterdag zonnig en droog. Zondag zijn er zonnige perioden en sluierwolken. In de middag kan het bewolkt raken, maar tot het begin van de avond blijft het waarschijnlijk droog.

Zaterdag is het zonnig en droog tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Met 23 graden is het warmer dan normaal. Gemiddeld wordt het deze tijd van het jaar 19 graden. De vroege starters beginnen hun wandeltocht met een graad of 12 en aan het eind van het feest in het Burgemeester In ’t Veldpark is het zo’n 14 graden.

Nog een tijd droog

Zondag wordt het opnieuw warm met 22 of 23 graden. De zon schijnt, maar er zijn ook velden hoge bewolking die de zon wat temperen. In de loop van de middag ontstaan in het zuiden van het land enkele regen- en onweersbuien. In de regio van Amsterdam blijft het in de middag waarschijnlijk droog, maar door de buien in het zuiden kan het wel geheel bewolkt raken. In de avond maakt ook Amsterdam kans op een bui.

Vorig jaar grotere verschillen

Vorig jaar was het tijdens de Dam tot Damloop op zaterdag nog warmer met veel zon en 24,5 graden. De zondag verliep juist kouder met 18,6 graden. De zon liet zich toen nauwelijks zien en in de ochtend kwamen buien voor.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/19-9-2024-warme-Dam-tot-Damloop-start-zonnig

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws