Warm en buiig tijdens Nederland-Frankrijk vrijdag

19 JUN 2024 12:36 | Weeronline

In Leipzig is het vrijdag met 27 graden warm voor de tijd van het jaar. Er ontstaan regen- en onweersbuien en in de avond wordt het koeler. Tijdens de wedstrijd is het een graad of 19 en ook dan is er kans op regen. Ook in Nederland is het vrijdag erg wisselvallig, maar de buien trekken in de avond geleidelijk weg en tijdens de wedstrijd is het vooral in het zuidwesten droog met 14 tot 16 graden.

Met 27 graden is het vrijdagmiddag in Leipzig warm voor de tijd van het jaar, want gemiddeld wordt het 22 graden. Er zijn zonnige perioden, maar geleidelijk steeds meer wolkenvelden en we kunnen ook buien verwachten. Bij een stevigere bui is ook kans op onweer.

In de avond trekt de warme lucht weg en tijdens de wedstrijd is het waarschijnlijk een graad of 19. Het blijft bewolkt met van tijd tot tijd regen.

Ook in Nederland buien, maar minder warm

Vrijdag is het erg wisselvallig in Nederland met veel buien en in de middag is vooral in het oosten kans op onweer. Het wordt 18 of 19 graden aan de kust en 20 tot 22 graden in het binnenland. Vrijdagavond is vooral in het noordoosten nog kans op buien, elders wordt het in de loop van de avond droog. In het zuidwesten kan de zon nog even doorbreken en daar blijft het tijdens de wedstrijd waarschijnlijk droog. Voor de rest van het land zal erom spannen of het buiten op tijd droog is. Met een matige westenwind en een temperatuur die daalt naar 14 tot 16 graden is het aan de frisse kant.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/19-6-2024-in-dit-weer-speelt-Oranje-tegen-Frankrijk-vrijdag

Meer binnen de rubriek Sport