Volle Yoghurt van Weerribben Zuivel winnaar boerderijzuivel verkiezing

27 SEP 2017 16:31 | Weerribben Zuivel B.V.

Dinsdag 26 september werden de winnaars van de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas in Houten bekend gemaakt en gehuldigd. Weerribben Zuivel behaalde net als voorgaande jaren weer mooie resultaten. De biologische volle yoghurt van Weerribben Zuivel werd door de jury zelfs Cum Laude onderscheiden met het cijfer 10. Daarmee was dit product de winnaar in haar categorie en ontving een gouden medaille. De juryleden gaven het product de hoogst haalbare score op het gebied van smaak, consistentie en geur. Ook het uiterlijk van het product en de verpakking kregen de hoogst haalbare punten. Daarnaast behaalde de volle kwark van Weerribben Zuivel een bronzen medaille.

 

Wat ongeveer 30 jaar geleden begon als een verkiezing voor de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boerderijen en ambachtelijke zuivelaars met alle mogelijke soorten zuivel en kaas mogen deelnemen.

34 boerderijen en ambachtelijke zuivelaars deden dit jaar mee aan de Cum Laude Awards 2017 voor Zuivel en Zachte Kaas georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. In totaal werden meer dan 80 zuivelproducten ingezonden door de kleinschalige bedrijven.

Producten die meestrijden in de verkiezing voor beste boerderijzuivel, zijn gemaakt door de boer of boerin zelf, met de melk van eigen koeien, geiten of schapen. Van de 20.000 boeren in Nederland met melkvee, verwerken bijna 400 boeren hun eigen melk tot kaas of zuivelproducten. De overige boeren leveren hun melk aan een fabriek.

Producten werden voorafgaand op de uitreiking niet alleen op geur en smaak beoordeeld maar er vond ook een technische keuring plaats.

 

Weerribben Zuivel behaalde vorig jaar ook mooie resultaten met een aantal van haar producten. Zo werd de Biologsche Bulgaarse Yoghurt van het merk in 2016 bekroont met het cijfer 9,3. De jury omschreef destijds de Bulgaarse yoghurt als: “Een rustige, mooi glanzende rijke yoghurt met een prettig zoetje.”

 

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Edwin Crombags: edwin.crombags@weerribbenzuivel.nl of telefonisch via 06-28534576

Dit is een origineel bericht van Weerribben Zuivel B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen deze rubriek