BVPP wil een loonsverhoging van 6% én betere vergoedingen voor postbezorgers bij PostNL

16 DEC 2021 09:02 | BVPP

Bond van Post Personeel (BVPP) wil een loonsverhoging van 6% én betere vergoedingen voor postbezorgers bij PostNL

BVPP - de grootste vakorganisatie voor postbezorgers bij PostNL - is met CNV en FNV al een aantal weken in onderhandeling over de nieuwe cao voor postbezorgers. Al lange tijd heeft PostNL postbezorgers in dienst die daar veelal met plezier werken, maar qua salaris helaas nog steeds aan de onderkant van de arbeidsmarkt in Nederland zitten.

Postbezorgers, die fysiek belastende werkzaamheden verrichten, hebben een zeer grote bijdrage geleverd aan de goede resultaten van PostNL. Gedurende de coronacrisis hebben zij als cruciale beroepsgroep met veel inzet en energie doorgewerkt. Daarom is volgens de bonden een stevige loonsverhoging met verbeterde onkostenvergoedingen hier op zijn plaats.

Vakbondsbestuurder Gerard van Rijn vindt het onacceptabel dat de postbezorgers kosten maken om hun werk goed uit te kunnen voeren. Deze kosten worden niet volledig vergoed door PostNL.

BVPP en CNV hebben in een vroeg stadium via een inzetbrief aan PostNL gevraagd om een kostendekkende vergoeding voor aanschaf en onderhoud van de eigen fiets en smartphone, én dat de broek weer terug in het kledingpakket komt.

Daarnaast heeft BVPP aangegeven het zeer onrechtvaardig te vinden dat andere medewerkers van PostNL een gedeelte van hun vakbondscontributie kunnen declareren via de fiscus en de postbezorger niet, omdat hun salaris dan tot onder het minimumloon zakt.

De komende weken deelt BVPP de stand van zaken van het cao overleg met zijn achterban en vraagt hun meningen daarover. In januari 2022 gaat de vakbond weer aan tafel met PostNL in de hoop er samen uit te komen. Koopkrachtbehoud, een reële loonstijging en verbeterde secundaire arbeidsvoorwaarden zijn nog altijd waar BVPP voor gaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de BVPP via secretariaat@bvpp.nl of 070 320 29 04.

Meer binnen de rubriek Postkantoor