High Tech Campus Eindhoven start samenwerking met Amazon Web Services op AI

20 APR 2023 07:00 | High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven’s AI Innovation Center start samenwerking met Amazon Web Services om gebruik van AI te versnellen

Het AI Innovation Center van High Tech Campus Eindhoven gaat samenwerken met Amazon Web Services om kunstmatige intelligentie (AI) dichterbij onderzoekers en ontwikkelaars te brengen. Door informatie en kennis te delen in de Eindhovense techindustrie, willen AWS en het AI Innovation Center laten zien wat de toegevoegde kan zijn van AI en Machine Learning (ML) in de ontwikkeling van innovaties en nieuwe producten.

“Deze samenwerking met Amazon Web Services (AWS) is belangrijk om de implementatie van AI op de Campus en in de hele Brainport regio te vergroten”, aldus Paul van Son, oprichter van het AI Innovation Center. “Partners zoals AWS bieden technische kennis en helpen onze community bij het verkennen van verschillende tools en platforms. Dat is heel waardevol.”

AI komen we steeds vaker tegen in allerlei toepassingen. Zoals in het analyseren en verwerken van digitale beelden, het genereren van content (bijv. ChatGPT), fraude-opsporing en meer. “AWS heeft een groot portfolio van AI- en ML-diensten, met als doel het democratiseren van de toegang tot AI voor ontwikkelaars en onderzoekers”, vult Van Son aan.

AWS zal samenwerken met het AI Innovation Center van High Tech Campus Eindhoven, dat in 2021 werd opgericht om AI te industrialiseren in de Brainport Eindhoven regio. Als onderdeel van de samenwerking zal AWS verschillende educatieve trainingen en workshops organiseren op de Campus.

Beelmateriaal: Felipe Augusto Chies, AWS (links) en Paul van Son, Ai Innovation Center (rechts).

 

Beeldmateriaal: AWS TRAINING “Improving Supply Chain with Machine Learning” in het AI Innovation Center.Felipe Chies

Over High Tech Campus Eindhoven High Tech Campus Eindhoven, de slimste vierkante kilometer van Europa, is een ecosysteem van 300 hightechbedrijven. Multinationals als Philips, NXP en Intel, MKB bedrijven, onderzoeksinstituten, scale-ups en startups werken hier samen aan de technologieën en producten van morgen. De 12,500 internationale onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers op de Campus zorgen voor een enorme hoeveelheid kennis en dynamiek. Zij maken van High Tech Campus Eindhoven een van de wereldwijde hotspots op het gebied van Health & Vitality, Sustainability, Applied Intelligence, Smart Environments & Connectivity en Software & Platforms. Over AI Innovation Center Het AI Innovation Center, opgericht door High Tech Campus Eindhoven, heeft als missie kunstmatige intelligentie (AI) te industrialiseren in de Brainport Eindhoven regio. Als incubator en accelerator voor AI-toepassingen ondersteunt het Center bedrijven bij het starten en versnellen van AI. Op dit moment zijn er zo’n 15 bedrijven gevestigd in het AI Innovation Center. Door bedrijven, professionals, ondernemers en studenten met elkaar in contact te brengen, evenementen en educatieve initiatieven te organiseren en nieuwe projecten op te zetten, streeft het AI Innovation Center ernaar samenwerking en kennisdeling te bevorderen en innovatie in het AI-ecosysteem te stimuleren. www.aiinnovationcenter.nl

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media