High Tech Campus Eindhoven's innovatiehub 3EALITY gaat samenwerking aan met Epic Games

06 MRT 2024 11:00 | High Tech Campus Eindhoven

3EALITY en Epic Games gaan samenwerken om kennis te delen over de mogelijkheden en waarde van game-engine technologieën voor industrie en overheid - en om de toepassing ervan te stimuleren. 

High Tech Campus Eindhoven (HTCE) gaat samenwerken met Epic Games. De Amerikaanse ontwikkelaar van videogames en software is de eerste officiële samenwerking van 3EALITY: de innovatiehub van HTCE voor spatial computing en immersive technologie. Epic Games is een wereldwijd toonaangevend interactief entertainmentbedrijf, bekend van Fortnite: een van 's werelds populairste games, met meer dan 350 miljoen accounts en 2,5 miljard connecties. 

Game-engine technologie voor industrie en overheid   

Naast Fortnite heeft Epic Games ook Unreal Engine ontwikkeld, een open en geavanceerde realtime 3D-creatietool voor hoogwaardige visuele content. Deze technologie wordt gebruikt in B2C- en B2B-sectoren zoals film en tv, architectuur en de automotive industrie, en heeft de potentie om meer industrieën te helpen innoveren. In 2024 werkten de twee partijen al samen aan twee evenementen op de Campus, waarbij Epic Games use cases van Unreal Engine voor de B2B-sector presenteerde. In de toekomst zullen 3EALITY en Epic Games samenwerken om kennis te delen over de mogelijkheden en waarde van game-enginetechnologieën voor industrie en overheid. 

Epic Games op een HTCE event

Een hotspot voor immersive technologie    

Philipp Werle, HTCE’s business developer emerging tech: "De markt voor spatial computing en immersive technologie zal de komende jaren naar verwachting snel groeien. HTCE heeft al een aanzienlijk ecosysteem in de sleuteltechnologieën die bij deze ontwikkeling horen. Met 3EALITY blijven we ook aan een software- en interactielaag bouwen. Samen met Epic Games gaan we actief kennisdelen, nieuwe doelgroepen en talent aantrekken en ons ecosysteem laten groeien, om zo een hotspot worden voor immersive technologie te worden. Dit soort samenwerkingen helpen ons die ambitie waar te maken." Rob Harrison, Business Development Director - Enterprise bij Epic Games: "Epic Games draagt graag bij aan de ontwikkeling van 3EALITY en het bredere ecosysteem van HTCE. We kijken ernaar uit om te zien hoe deze hub een generatie creatief talent in Eindhoven en daarbuiten zal inspireren." 

Over 3EALITY   

Met 3EALITY bouwt de Campus aan een ecosysteem van innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die werken aan spatial computing en immersive tech applicaties. De hub biedt partners en Campusbedrijven ondersteuning in het ontwikkelen en presenteren van hun technologie en toepassingen, en gaat actief kennis delen door evenementen te organiseren. Kantoorruimtes en technische faciliteiten zijn speciaal ontwikkeld om samenwerking te stimuleren. 3EALITY is de vijfde innovatiehub van HTCE. De Campus heeft in het verleden onder andere al met succes de 5G Hub en het AI Innovation Center opgericht, en met 3EALITY voegt het nu ook immersive tech toe aan het portfolio. 

Opening als onderdeel van ‘25 Jaar Open Innovatie’ 

De Hub komt op twee verdiepingen van HTC37, een voormalig gebouw van Philips Research. Het ontwerp van de ruimte wordt geoptimaliseerd om inspiratie en samenwerking te bevorderen, wat essentieel is om innovatie en de toepassing van de technologieën te stimuleren. De bouw is reeds gestart en de officiële opening staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. Het zal deel uitmaken van de '25 Jaar Open Innovatie’ programmering van HTCE. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Philips begon te transformeren van een gesloten naar een open Campus. Werle: "De eerste bedrijven hebben getekend en we staan te springen om de hub voor de zomer te openen. Iedereen die geïnteresseerd is om zich aan te sluiten bij 3EALITY is welkom om contact op te nemen." 

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media