Eerste deelnemers Nacht van de Vluchteling over de eindstreep

18 JUN 2017 10:28 | Stichting Vluchteling giro 999

AMSTERDAM - Na een pittige, nachtelijke wandeltocht van 40km, zijn vanmorgen rond 05.15 de eerste deelnemers van de Nacht van de Vluchteling in Arnhem binnen gekomen. Zij waren daarmee de eerste van de drie steden die in ruim vijf uur de sponsorloop uitliepen. Om precies middernacht trokken 5.000 lopers vanuit Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam de nacht in.

Bij elkaar werd ruim 1,5 miljoen euro opgehaald. 'Ik ben enorm trots als ik kijk naar hoeveel mensen deze zware tocht, al dan niet met blaren op de voeten, hebben volbracht. Vijfduizend mensen hebben vannacht laten zien hoe belangrijk zij het vinden om aandacht te vragen voor mensen die huis en haard moeten verlaten. Wat een prestatie!" aldus Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.

Het startschot voor de drie tochten werd om middernacht gegeven door minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en programmamaker Johnny de Mol (Amsterdam), burgemeester Ahmed Aboutaleb en actrice Hadewych Minis (Rotterdam) en radiomaker Jan Douwe Kroeske (Nijmegen). Amsterdam was dit jaar voor het eerst als stad aanwezig. Daar werden kortere avondlopen van tien en twintig kilometer afgelegd.

Wereldwijd zijn 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren dat er niet zoveel. De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling. De opbrengst ervan gaat naar levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

 

Meer binnen deze rubriek